Јурић: Из једног разлога нисам рекао ко је политичар педофил

Јурић: Из једног разлога нисам рекао ко је политичар педофил

4.7
(6)

Пре годину дана политичара осумњиченог за педофилију полицији и тужилаштву пријавио је и оснивач Фондације Тијана Јурић, Игор Јурић, међутим никаква истрага о том случају није покренута. Јурић каже да је он тај случај покренуо независно од опозиционе политичарке Маринике Тепић и да тренутно не учествује са њом у оптужбама против владајућег политичара Драгана Марковића Палме из Јагодине, али да захтева од надлежних да покрену истрагу.

У разговору за Н1 Јурић каже да и даље медијима не може да открије идентитет политичара педофила, против кога је покренуо случај, без одобрења породице чије је дете сексуално злостављано, као да не може ни да потврди, али ни да демантује да ли злостављано дете и политичар имају везе са Јагодином.

Како је испричао, после радионице му је пришао отац и рекао да жели да разговара.

Он је сам рекао да је особа моћна, да је то политичар на утицајној позицији, моћан финансијски и да зато не сме да оде у полицију јер се плаши како ће се све то завршити. Сматрао је да сам ја најбоља адреса да о томе говорим – каже Јурић.

Додаје да је имао контакт с бившим министром полиције Небојшом Стефановићем.

„Разговарали смо два пута, други пут је на састанку био и начелник криминалистичке полиције. Моје је било питање каква је врста заштите за тако осетљив случај и како ће породица бити заштићена. Нама је речено да годину дана полицијске заштите породица може да добије и са тим се отац није сложио, сматрао је да то није довољно добра заштита. Нису хтели да се сретну с министром, хтели су да сведоче, а кључна ствар је била моменат када сам био у МУП-у, то је била среда, требало је у петак да се видим с породицом, а већ сутрадан је у једном медију изашао текст о томе да ћу посетити породицу, изашла је информација из канцеларије где је било нас троје, онда су они мени рекли ако ти не можеш да сачуваш информацију кад је вас троје, шта да очекујемо када дође до тужилаштва и како ћемо бити заштићени. То је био кључни моменат када су одлучили да нису спремни за то“, прича Јурић.

Говорећи о саслушању у тужилаштву, Јурић је рекао да му је било чудно што је једна тужитељка била на телефонској линији с неким.

– Не знам ко је био, неколико пута се добијао позив, па се излазило напоље. Било ми је незамисливо да се не искључе телефони, не могу да претпостављам с ким је неко био на вези, али неколико пута се улазило и излазило. Чини ми се да је то помало чудно – рекао је Јурић.

Н1

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Сведок открио како изгледа Палмина шема подвођења малолетница

Сведок открио како изгледа Палмина шема подвођења малолетница

4.8 (6) Нови сведок, чију је исповест о подвођењу жена и малолетница у Јагодини, јавно …

Игор Јурић о идентитету политичара педофила – ПРИЈАВИО САМ ГА РАНИЈЕ ПОЛИЦИЈИ! (видео)

Игор Јурић о идентитету политичара педофила – ПРИЈАВИО САМ ГА РАНИЈЕ ПОЛИЦИЈИ! (видео)

0 (0) Пре годину дана политичара осумњиченог за педофилију полицији и тужилаштву пријавио је и …

Један коментар

  1. Srbija je prepuna bagre raznog kalibra. Sve to treba“vakcinisati“.

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend