Хроника

Ни суд још није видео спорна два минута видео снимка са наплатне рампе из Дољевца

Двојица сведока, полицајци Никола Митић и Братислав Мицић, појавили су се са закашњењем данас на суђењу у поступку против возача Коридора Србије Дејана Станојевића због изазивања несреће на некадашњој наплатној рампи Дољевац, када је погинула Станика Глигоријевић, а повређена њена сестра. Полицајац Митић је на почетку рекао да је било магле на путу када је догодила несрећа и док су долазили до рампе, али да није било падавина. Правни заступник породица оштећених Божо Прелевић поново је затражио достављање снимка са недостајућа “два минута”, додајући да је допис послао и председнику Србије Александру Вучићу и Поверенику за информације од јавног значаја.

Судија Мишко Радивојевић најпре је издао наредбу за принудно довођење сведока, полицајаца Николе Митића и Братислава Мицића на следеће рочисте, али се од тога брзо одустало јер је адвокат Божо Прелевић, који је и тражио да сведоче, одустао јер је, како је рекао, „очигледно да одуговлаче“. Са сат времена кашњења, сведоци су се, ипак, појавили, па је суд одлучио да ипак испита полицајца Митића. Он је на почетку рекао да је било магле на путу када је догодила несрећа и док су долазили до рампе, али да није било падавина.

Иначе, реч је о сведоцима који су први дошли на место несреће, чије је испитивање започето раније, али није завршено, јер је на једном од претходних рочишта, исказ стигао да да само један од њих. Двојица полицајаца, наводи репортер Н1, нису се појавила ни на претходном рочишту, када је судија изрекао новчану казну, али је накнадно, како је данас потврдио, добио оправдања за изостанак.

– Одлучујем да се главни претрес настави читањем писма и доказа – рекао је судија Радивојевић. У питању су докази попут извештаја Завода са судску медицину, медицинских установа, Завода са хидро-метеорологију (због временских услова).

Прелевић је поново затражио достављање видео снимака и чувена „два минута“ која до сада суд није видео, али јесте председник Србије Александар Вучић, који је о томе јавно говорио.

Прелевић је раније говорио о томе да нема материјалних доказа о томе ко је заправо био за воланом у тренутку несреће. Возач бившег директора Коридора Дејан Станојевић је још на првом рочисту делимично признао кривицу, али је говорио и о магли и влази на коловозу.

Али, како се до сада могло чути на рочиштима, повреде Зорана Бабића који је, званично, био на задњем седишту, карактеристичне су за некога ко је био на месту возача. Прелевић је затражио поновно саслушање представника комисије вештака, који је већ саслушан, па је суд тај предлог одбацио.

И Бабић је сведочио као оштећени. Такође и породица погинуле Станике Глигоријевић и њене сестре Мирјане Алексић, која је такође повређена у несрећи. Алексићева, такође, инсистира да суд види два минута са надзорних камера на некадашњој рампи Дољевац, која у материјалу недостају, а сматра да би баш то дало све неопходне одговоре. Захтева издржавање, јер је, како је тврдила за медије, неспособна за рад после несреће.

Адвокат Божо Прелевић представио је на рочисту допис председнику Републике Србије у коме се захтева да достави снимак у „спорном“ делу од два минута.

Предлаже да се и то изведе као доказ јер „треба рећи да је ово судско веће покушало да прибави све доказе“, али да није успело, па суди на основу расположивих. Прелевић каже да је и Поверенику за информације од јавног значаја достављен исти допис, али ни на један, наводи, није добио одговор.

Н1

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!