Насловна / Србија / Економија / Када сипамо 10 литара горива, СНС нам узме 800 динара!
Када сипамо 10 литара горива, СНС нам узме 800 динара! 1

Када сипамо 10 литара горива, СНС нам узме 800 динара!

Најава нових повећања цена горива је, као што вероватно већ знате, подигла Србију на ноге. Ако је судећи према најавама на друштвеним мрежама, окупљање које је заказано за овај петак у 17 часова, одржаће се у многим градовима широм Србије. После дуго времена, биће то један протест који ће истовремено одјекнути у читавој земљи.

Док се спремамо да и сами изађемо на протест, а позивамо и све читаоце Гериле да ураде то исто, налетели смо на један занимљив податак. И одмах нам је постало јасно зашто СНС толико жели да подигне цене горива.

Реч је наравно о акцизама на гориво. Када сипамо гориво на пумпи, ми уствари, заједно са ценом горива платимо и још одређени проценат, а тај проценат се после тога слије у државну касу. Где иде из државне касе – добро знамо! Доказано је више пута да напредњаци на различитим нивоима власти те паре стрпају себи у џеп.

Углавном, рачуница којом се воде напредњаци је јасна, а овом занимљивом „вучићевском математиком“ позабавио се посланик у Народној скупштини и први човек „Покрета за преокрет“, Јанко Веселиновић.

Он је дошао до следеће рачунице: када сипате један литар горива, Влада (дакле СНС, односно, да се не лажемо – Вучић) нам узму 80 динара. За 10 литара та цифра порасте на 800 дин. У зависности од тога колики имате резевоар на вашем возилу, напредњаци вам просечну узму цифру којом можете да платите ручак за недељу дана!

Да се разумемо: због акциза је гориво у Србији скупље него у готово свим земљама Европе, док је квалитет истог упитан. Глупо је дозволити да се напредњаци и њихови коалициони партнери и даље богате на овој отимачини!

Герила.рс

Како бисте оценили овај текст?

+Кликните на звезду за оцену!

Актуелно

Цена путарине повећана за 12% 11

Цена путарине повећана за 12%

Скупштински одбор за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава усвојио је данас предлог …

Путарине поново поскупљују и то најмање за 12% 12

Путарине поново поскупљују и то најмање за 12%

Београд — Путовање ауто-путевима Србијом овог лета биће скупље и то најмање 12 одсто, пишу …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *