Како би било да ти план буде да имаш 100.000 запослених у српским уместо немачким компанијама?

5
(4)

Београд — „Наш циљ је, рекао сам то Петеру Алтмајеру, да имамо 100.000 људи запослених у немачким компанијама у кратком наредном периоду“, рекао је председник Вучић.

Председник је данас имао видео-састанак са немачким министром индустрије, односно привреде и енергетике Петером Алтмајером. Током састанка је потписан споразум о административном партнерству.

„Ово је ваљда први споразум који сам на тај начин потписао, о нашем административном партнерству. Имаћемо представника немачке владе задуженог и за инвестиције, и за такозвани зелени договор, овде у Председништву Србије“, казао је Вучић на РТС.

Додао је да је у међувремену много немачких инвеститора доведено и да су немачке компаније свуда по Србији.

„Они су највећи инвеститори и данас запошљавају нешто више од 63.000 људи. Наш циљ је, рекао сам то Петеру Алтмајеру, да имамо 100.000 људи запослених у немачким компанијама у кратком наредном периоду. Зато ће нам ово партнерство додатно помоћи“, рекао је Вучић.

Указује да је било речи и о томе како да се направи боље пословно окружење и да Србија буде још привлачнија.

„Јер људи треба да знају да ће се сада део производње из азијских земаља (иако Алтмајер жели да задржи Kину), тај ланац снабдевања, преселити у Европу, и ту ми желимо да се наметнемо као први партнер Немцима, да најбоље њихове фабрике преселе на територију Србије“, рекао је председник.

Подсећа да је молио Алтмајера својевремено за неке инвестиције и да је страшно важно да се задржи и увећа темпо развоја Србије и темпо сарадње са Немцима.

„Немачка је наш први спољнотрговински партнер, али и први по услугама партнер, само трговински партнер на више од пет милијарди. У првих шест месеци смо имали пад од свега 5,9 одсто. Имајући у виду корону и све што се збивало, то је апсолутно минималан пад“, рекао је.

„Очекује нас динамичан раст у наредном периоду. Очекујем да немачке компаније које су радиле у Србији остану у Србији, наставе да инвестирају у Србију“, додао је Вучић.

Истиче да жели и нове немачке инвеститоре да би се у Србији што више људи запослило.

„Поносан сам на ову сарадњу, то су добри, велики резултати, много тога морамо да урадимо“, указао је.

Додаје да је било речи и о великим резервама угља и како би Немци могли да помогну Србији око зелене енергије.

Kако истиче, мисли да је разговор био много важан за Србију, и да је то добар сигнал у овом делу кризе због ковида 19, када се већ размишља о новим стопама раста.

Вучић је рекао и да се нада да Србија може да избегне негативан раст и да је Алтмајер био изненађен и да је рекао да би то било изузетно.

РТС

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Бизговчина преговара осам година и понуда коју ће Србија добити је да је признају шиптарске нарко и терористичке банде

5 (5) Београд је добио одговор на питање — шта добија уколико призна независност Косова? …

ЛУДИЛО! Сад из буџета субвенционишемо и компаније кинеских комуниста са 75,8 милиона евра

5 (3) Зрењанин- На основу решења Kомисије за доделу државне помоћи Републике Србије, које је …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend