fbpx
Насловна / Став / Како је и зашто Вучић свом дугогодишњем пријатељу Анђусу наместио затвор

Како је и зашто Вучић свом дугогодишњем пријатељу Анђусу наместио затвор

Прошле недеље је у Београду ухапшен спортски новинар Дејан Анђус наводно због изнуђивања и рекетирања бизнисмена Милојице Марковића иначе власника „Сремпута“. Дејан Анђус је иначе дугогодишњи пријатељ председника Александра Вучића. Читава прича о ректирању засољена је фото и видео снимцима у којима се види како Дејан Анђус прима бели коверат а касније и како броји новац.

Оно што мало људи зна је чињеница да је Дејан Анђус дотичног бизнисмена Марковића одвео код Вучића током 2015. године како би му помогао са пословима и зауставио његово хапшење које је било неминовно. Управо то се и десило. Марковић је скинут са листе за хапшење по Вучићевом налогу и од тада по Вучићевом налогу добија државне послове вредне стотине милиона динара. Новинари Данаса пренели су тај део приче:

Он је избегао затвор тако сто се приближио Анђусу који га је одвео код Вучића 2015. године и Вучић га је скинуо са листе за хапшење. Иначе, Марковић је био власник и Крушевац пута, као и Бачка пута. У више наврата сам га видео како седи са Анђусом, чак ми је рекао једном приликом, док смо ручали са Зораном Дробњаком, директором Путева Србије, да му је Анђус партнер у фирми. Том приликом је Дробњак извадио неку цедуљу и рекао да му је Вучић наредио да Милојици Марковићу сваког месеца да посао у вредности од више десетина милиона динара. Осим Дробњака те задатке су добиле и одређене локалне самоуправе као и АП Војводина. Све се то дешавало у другој половини 2015. године. Колико знам, и данас се „помаже“ том истом Милојици Марковићу. Све ово као и многе друге ствари сам снимио и потхранио на неколико адреса у иностранству, да се, уколико се нешто деси мени или мојој породици, зна ко је наредбодавац, а то је Александар Вучић – истакао је Мирковић у „отвореном писму медијима“, путем своје Фејсбук странице. Он је додао да је Марковић изопштио Анђуса из фирме, када је новинар решио да открије све детаље у вези са његовим пословањем.

Оно што јавност не зна је чињеница о договору који је постигнут између Дејана Анђуса, Марковића и Вучића. Услов Анђуса Марковићу 2015. године да га уопште одведе код Вучића био је да од сваког посла који Вучић намести Марковићу, Марковић њему исплати одређену провизију.

Дотични бизнисмен је иначе познат по позајмици коју је дао ФК Црвена звезда и Горану Весићу у висини од два милиона евра.

Тиква је изгледа пукла после најаве Анђуса да ће кренути са објављивањем серијала под називом „Велика исповест Дејана Анђуса: Моји договори са Вучићем“. У првој емисији тох серијала који је Анђус припремао требало је да буде речи о „уцењеном путару Милојици Марковићу из Сремпута“. Оно што Анђус изгледа није најбоље качио или је игнорисао ослањајући се на своје дугогодишње пријатељство са Вучићем је чињеница да Марковић од послова које је добијао по Вућићевим налозима проценат није само исплаћивао Анђусу већ и људима веома блиским Александру Вучићу што најбоље говори и позајмица од два милиона евра дата ФК Црвена звезда и Горану Весићу.

Коверта коју је Анђус добио и са којом је снимљен изгледа да је само проценат од послова које је Вучић доделио Марковићу а који су по договору са Марковићем из 2015. године припадали Анђусу. Нико се у јавности није запитао а чиме то може спортски новинар да уцењује бизнисмена који се бави изградњом путева и да га тако рекетира? Анђус је од Марковића изгледа само захтевао да му исплати његов проценат од послова које је добио од Вучића по договору који је имао са њим. Врло је вероватно да се Марковић некоме из Вучићевог окружења пожалио на Анђуса који је већ упао у немилост код Вучића због прича око ФК Црвене звезде и навијача који се финансирају из тендера ЕПС-а  и да је најавом серијала „Велика исповест Дејана Анђуса: Моји договори са Вучићем“ сам себи намакао омчу око врата.

Вучић је искористио уцењеног Марковића како би наместио свог дугогодишњег пријатеља Дејана Анђуса и послао га у затвор. Изгледа да је спремност Дејана Анђуса да говори о прљавим пословима Александра Вучића и начинима на који исти пљачка српски буџет код Вучића изазвала панику те је Анђуса стрпао у затвор под оптужбом за рекетирање јер се плашио да ће његови прљави послови пљачкања српског народа и државе угледати светлост дана.

Читава ова ујдурма само показује да је режим Александра Вучића и Вучић лично огрезао у тешке облике криминала и корупције а све то само ради стицање огромне материјалне користи пљачком српског буџета и пореских обвезника. Док се радници „Гоше“ вешају јер немају за парче хлеба и аутобуску карту и док њихова деце плачу јер су гладна Вучић и напредна екипа свим могућим средствима и начинима пљачкају српски буџет, државу и народ.

Системска корупција у коју је читава земља огрезла и која је већ више деценија гуши, своје извориште данас има у кабинету председника Александра Вучића. Највећи криминал и корупција у Србији заправо ту почиње и ту се завршава. Док пељеше српски буџет и српску децу остављају гладном Вучић и његова банда се крију иза полиције,тужилаштва и служби. Вучић и његова банда успоставили су у Србији клептократски систем у коме за народ и нашу децу нема места. Ту места има само за Вучића у његове подгузне муве које пљачкају народ и државу као да сутра не постоји.

Ту је и одговор на питање које многи у Србији поставаљају себи а у вези огромног раста јавног дуга и више од 15 милијарди евра новца који је од доласка Вучића на власт негде волшебно нестао. Тај новац завршио је на рачунима Вучићевог криминалног клана а ти Србијо ЦРКНИ ГЛАДНА!

Можеш како хоћеш али не можеш докле хоћеш!

Милинко Милинчић

Србија данас

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Нико још није гласао. Будите први!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Изјава Ненада Станића након састанка с Председником Вучићем (видео)

4.7 (17) Као што смо већ пренели вест на нашем сајту у вези са састанком ветерана из …

Што Триван да ти решава проблем загађења кад си ти НАЈВЕЋИ СМРАД у земљи?

5 (2) Председник Србије Александар Вучић присуствовао је данас отварању новог погона фабрике „Кнотт Аутофлеx …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *