Како је из Клиничког центра Србије испарило 437 милиона евра

0
(0)

Београд – Последњих троје министара здравља, од доласка ДОС-а на власт (Томица Милосављевић, у четири мандата, Славица Ђукић Дејановић и Златибор Лончар, у два мандата) чували су једни другима леђа. Дали ће први у затвору завршити Лончар, уместо да по реду и заслузи први буде изведен пред кривична већа Томица Милосављевић. Инсајдер Магазина Таблоид описује прање и испаравање пара у Клиничком центру Србије.

Сталне афере које потресају Клинички центар Србије се не решавају, јер је за реконструкцију нове зграде Клиничког центра нестало тачно 437.350.000 евра,а подаци су у Министарству здравља, где се тачно знају токови новца. Међутим, министарство не сме да преда захтев за спровођење истраге МУП, јер би било похапшено 200 људи из КЦ Србије,министарства здравља и политичких странака, које су у томе учествовале.

Зато ће да страдају жртвени јарци по болницама КЦС, који нису по вољи медицинске мафије, или који сметају својим преданим и стручним радом, јер онда пацијенти јуре код њих, гледајући да избегну нестручне хохштаплере.

Први и основни задатак министра Златибора Лончара маја2014. године је био да се истрази тих 437 милиона евра које фале у КЦ Србије, али он то ни после четири године није урадио, па је нејасно какве извештаје о томе подноси Вуцицу и Брнабићки! Пре ове функције радио је као директор УЦ КЦ Србије, па је такође имао увид у ову аферу, а његова СНС је то користила у политичкој кампањи 2012. године против ДС-а и за 6 година ништа није урадила,већ аферу заташкала.

Обећање о томе да ће стручни, поштени, честити без афера бити руководиоци у КЦ Србије никада није остварено, јер су сви прешли у СНС, па се сада користе и том чланском картом. Дошло је до масовног обезвређивања рада стручног особља, како би полуписмени хохштаплери из СНС заузели позиције, а за сав нестручни рад се оптузују неподобни, чак иако не виде пацијента.

По клиникама једва чекају да неко оде у иностранство, или пензију, па да стручне грешке свале на њега и то је постао опробани рецепт. Фалсификује се медицинска документација,уписују у историје болести лекари који нису учествовали у лечењима, а скривају стручне грешке одговорних, али, ако ни то није довољно, забрањују обдукције умрлих од стручних грешака. Истовремено, поједине клинике имају одељења на којима леже лица гоњена од правосудних органа, а којима се хоспитализацијом омогућава да, или одложе суђења, или одложе одслужења затворских казни.

Како је у ово све уплетена мафија, запослени су у страху, јер схватају да криминалци не могу да леже по Клиничком центру без дозволе управе, а спас налазе у учлањењу у СНС.Они који нису, страдају, па је тако директор ГАК КЦ Србије професор Стефановић, иначе процесуиран за силовања пацијенткиња, због случаја смрти једне пацијенткиње на тој клиници, сместио др Гордани Милетић да иде у затвор, уместо њега. За смрт те пацијенткиње, иначе су криви хирурзи Прве хируршке клинике, јер је умрла од пуцања слепог црева, које општи хирурзи нису препознали, када су долазили на ГАК, али је Предраг Пешко везама у ДБ зауставио те истраге и све свалио на гинекологе. Пешко је тиме постао херој међу својим хирурзима, јер је спасао затвора своје неспособне кадрове, а пошто Стефановић није смео да се замера Пешку, жртвовао је дугогодишњу колегиницу која је набеђена за несавесно лечење, иако је само у једној лекарској визити видела ту пацијенткињу.

Ово је, иначе, стари принцип у КЦ Србије да увек страда онај ко има најмање политичких веза, иако нема додирних тачака са случајем, али правосудни органи су ти који би морали да истражују истину, а не поступају по налозима Пешка и банде,а на жалост, то није једини случај.

Због честих одлагања суђења, или затворских казни на основу лекарских извештаја, или отворених историја болести у КЦ Србије, специјално тужилаштво је одавно требало да покрене истрагу у КЦ Србије.Уместо тога бизнис с криминалцима се развио, тако да се начелници одељења у КЦ Србије отимају ко ће да збрине богатог криминалца на свом одсеку.

Још пре седам година је медијски забележен случај Јове Милушица кога је на пластичној хирургији, од правосудних органа, јатаковао др Зоран Јовановић, познати починиоц разних кривичних и прекршајних дела, али уместо лишавања слободе,одузимања лиценце и сл. постао је начелник службе. Он је успешно фалсификовао или уништио разну медицинску документацију на Пластичној хирургији, за хируршке грешке или лоше операције успео са својим сатрапима да набеди лекаре који су углавном због њега напустили пластичну хирургију, а све уз благослов управе КЦ Србије. После тога се бизнис развија и почиње масовна лицитација међу криминалним светом ко и где ће да легне у КЦ Србије за 50 евра по дану, када су у питању прекршајна дела, а за тежа кривична дела цена иде и до 200 евра по дану.

Честитамо Вучићу и Лончару на медицинском туризму!!!

Таблоид

фото: Д. Миленковић

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ЛУДИЛО! Сад из буџета субвенционишемо и компаније кинеских комуниста са 75,8 милиона евра

5 (3) Зрењанин- На основу решења Kомисије за доделу државне помоћи Републике Србије, које је …

Милан Јовановић: Власти у Србији су се дочепали бахати људи, необразовани, лопурде и криминалци

5 (3) Новинар портала „ЖигИнфо“ Милан Јовановић изјавио је за нови број недељника „Време“ да …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend