fbpx

Како се у Србији купује републичка посланица?

0
(0)

Драгана Ђуковић, посланица Скупштине Србије која је недавно прешла у Трећу Србију, добила је посао у ЈКП „Лисје“, док се на платном списку „Информатике“ нашло места за велики број људи који су директно повезани са овом организацијом, а која руководи наведеним предузећима.

Ђуковићева је одмах по „прелетању“ из Народне партије у Трећу Србију запослена у „Лисју“ на месту референта за опште комерцијалне послове, али јој је радни однос замрзнут док обавља јавну функцију. То практично значи да ће Ђуковићева по завршетку мандата имати обезбеђен посао у овом јавном предузећу.
Њен супруг Владимир добио је посао саветника директора у „Информатици“, иако са обоје живе у Београду.

Њихов кум, бивши заменик градоначелника Крушевца Радован Милованкић такође је запослен у „Информатици“ као руководилац пројектне групе за дигитализацију. Недавно изабрани члан Председништва ове организације је запослење добио као део трговине, будући да је након „прелетања“ Драгане Ђуковић све чланове крушевачког одбора Народне партије превукао у Трећу Србију, која је тако добила свој одбор у овом граду. Према информацијама до којих је дошао 021, он на посао не долази, што је логично, будући да живи у Крушевцу.
Заменик председника Треће Србије Мирослав Паровић није желео да коментарише да ли је ово механизам којим је „купљена“ републичка посланица. „Ја немам те информације“, кратко је за 021 изјавио Паровић.

У „Информатици“ се нашло места и за десетине људи који су чланови и функционери Треће Србије, али и за њихове рођаке и повезана лица. Наиме, на списку оних који плату примају у „Информатици су скоро сви „виђенији“ функционери Треће Србије, попут Дејана Челара, Александра Ђурђева, Милана Галогаже, Митра Шобота, Бојана Панаотовића, Саве Стамболића, Давора Переуле и Данијела Кулачина.

Међутим, поред њих нашло се места и за њихове рођаке, попут Катарине Фајгељ Потерјахин, сестре директора КЦНС и високог функционера Треће Србије Андреја Фајгеља која је запослена у кадровској служби овог предузећа. (Миодраг Совиљ – [email protected])

Овај текст настао је као део заједничког истраживачког пројекта Радија 021 и портала „Пиштаљка“

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

“Жељко Митровић дугује за порез најмање 250 милиона динара” – KО ГА ШТИТИ?

5 (8) Председник покрета Двери Бошко Обрадовић рекао је данас да према његовим информацијама власник …

Kисић: Србија је у контакту са већином произвођачима вакцина

0 (0) Србија има интезивне контакте са већином произвођача вакцина који су у завршној фази …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *