fbpx

Како су марионетски режими инсталирани у Србији опљачкали и уништили „Застава оружје“

0
(0)

Београд — Највећи порески дужник у Србији, међу активним предузећима, јесте Застава оружје из Крагујевца, чији је дуг нарастао на 7,39 милијарди динара.

Пореска управа Србије објавила је данас списак највећих пореских дужника, на којем је 435 активних предузећа, 766 фирми које су у стечају и ликвидацији, 227 ониху у реструктурирању, 322 су брисане из регистра, а 97 је оних којима је одузет порески идентификациони број (ПБ).

На другом месту по износу пореског дуга је ваљевски Крушик с 2,4 милијарде динара, па ППТ Наменска у Трстенику са нешто више од две милијарде динара дуга. На четвртом месту је компанија Борба са 1,8 милијарди динара.

На списку највећих пореских дужника је 601 предузетник, а највећи дуг има Милан Васиљковић, власник „Зелене јабуке“ из Смедеревске Паланке, чији је дуг 113,8 милиона динара.

На петом месту је Лука Београд, у власништву Милана Бека, са 958,4 милиона динара дуга, док је компанија „Мера Инвест“ чији је власник Марко Мишковић на осмом месту са дуговањем од 878,4 милиона динара.

„Концерн Фармаком“ – Рудници и топионица ад, у власништву Мирослава Богићевића дугује 549,4 милиона динара. Богићевићев Концерн Фармаком – Рудник Леце у Медвеђи је такође на листи највећих пореских дужника и то са 480 милиона динара. На листи дужника су и Богићевићеве фирме „Млекара Шабац“ са 304 милиона динара дуга и Фабрика акумулатора Сомбор са 289 милиона.

Фудбалски клуб „Црвена звезда“ је 19. на листи дужника са 458 милиона динара, а Фудбалски клуб „Партизан“ на 62. месту са 162,4 милиона динара пореског дуга.

Пинк интенешенел компани, која је у саставу Пинк медија групе Жељка Митровића, са 412 милиона динара дуга, налази се на 23. месту, следе АМСС, Вујић Ваљево, па на 27. месту „Зекстра група“ у власништву Драгана Ђурића, првог човека Партизана, која дугује 327,6 милиона динара. На листи пореских дужника са дуговањем од 180 милиона динара је и његова компанија „Ветеринарски завод Земун“.

На 34. месту је Компанија Новости са дугом од 287 милиона динара, као и РТС, који је са 128,9 милиона динара дуга на 76. месту најновије листе дужника.

Између осталих, за порез дугује и Банка Интеза и то 156,6 милиона динара и налази се на 65. месту од 435 активних правних лица чију је листу на сајту објавила Пореска управа.

Пореска управа нема могућност да принудно наплати дуг од предузећа која су у стечају или реструктурирању. Међу предузећима која су у стечају највећи дужник је Беобанка с дугом од 30,60 милијарди и Инвестбанка са дугом од 22,99 милијарди динара.

бета, Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Нелогичности у Закону о оружју

4.8 (25) Jављам се поводом текста „Истиче рок за замену оружних листова”, господина Озрена Милановића, …

Вучићева Сорошева банда прети Србима казнама ако не пререгиструју оружје на време

5 (6) Чак пола милиона грађана ризикује високе казне ако до почетка марта не замене …

Један коментар

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *