КАКО СУДИ ЈАСМИНА ВАСОВИЋ: Кило дроге за личну употребу?!
фото: Врховни касациони суд

КАКО СУДИ ЈАСМИНА ВАСОВИЋ: Кило дроге за личну употребу?!

5
(4)

Имајући у виду да је и сама помисао да ће Јасмина Васовић бити изабрана за председника Врховног Касационог суда, изазвала жестоко узнемирење у правосудним круговима, редакција портала Директно добија свакодневно занимљиве пресуде Вучићеве кандидаткиње.

Једна од тих одлука је пресуда Кж1 635/18, у којој је Јасмина Васовић као члан другостепеног судског већа Апелационог суда у Београду, упркос жалбе Тужилаштва, утврдила да је 968,24 грама марихуне нађене код осуђеног Милана Јездимировића представља малу количину дроге за сопствене употребе а не за даљу препродају!

Судија Васовић је прихватила одбрану окривљеног да је наркоман и да му је наведена количина била за сопствену употребу и ако је судски вештак био искључив и тврдио да је немогуће да окривљени конзумира велике количине марихуане, а да остварује приходе бавећи се вежбањем у теретани, односно дизањем тегова итд… спортовима који захтевају изузетан физички напор, који уз дејство марихуане у великој количини не би могао издржати.

Дакле, осуђени није осуђен за много теже кривично дело из члана 246 КЗ, неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога за које је прописана казна затвора до 12 година, Јасмина Васовић као члан већа је утврдила да исти није извршио наведено кривично дело јер није успео да преда дрогу у државину другој особи. Ради појашњења читаоцима ако бисмо ову одлуку судије Јасмине Васовић применили на случај Дарка Шарића, исти би био ослобођен јер дрога која је пронађена у Латинској Америци није била предата у државину другом лицу.

Самим тим је Јасмина Васовић у завршетку образложења пресуде закључила да М.Ј. није никоме предао дрогу која му је нађена у аутомобилу и да је килограм марихуане мања количина дроге за сопствену употребу.

Интересантно је да се за кривично дело из члана 246 КЗ млађим пунолетним лицима која су тек навршила 18 година даје казна од 3 године за много мање количине марихуане некад и за два или три џоинта. Ипак, за Јасмину Васовић је кило дроге заправо мања количина намењена за сопствену употребу, а не за даљу продају.

Директно.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Нишки суд покушава свим снагама да смањи казну Немањи Стаменковићу који је маминим аудијем убио дете и оца троје деце

Нишки суд покушава свим снагама да смањи казну Немањи Стаменковићу који је маминим аудијем убио дете и оца троје деце

5 (7) Основни суд у Нишу донео је наредбу да се изврши комисијско вештачење Немање …

Бивши припадник ВОА Саша Вујисић који је у бекству сарађивао са нарко-бандом из Јовањице

Бивши припадник ВОА Саша Вујисић који је у бекству сарађивао са нарко-бандом из Јовањице

0 (0) Бивши припадник Војнообавештајне агенције (ВОА) Саша Вујисић, који је у бекству под оптужбама …

Један коментар

  1. Беше ли она другарица са факултета са А.В. Генерација правника стасала тих година носи нека „иновативна“ мерила… Старомодни правници не разумеју , али то је њихов проблем……

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend