Какве везе има ММФ са српским катастром!? Шта ви лудаци радите бре?

0
(0)

Топола — Потпредседница владе Зорана Михајловић разговрала је са представницима ММФ-а о даљем унапређењу пословног амбијента у Србији.

Министарка је са представницима ММФ-а у Београду разговарала и о реформи катастра која ће бити у фокусу у наредном периоду.

Радном састанку у Влади Србије присуствовали су шеф Мисије ММФ-а Џејмс Руф и шеф Канцеларије ММФ-а у Београду Себастијан Соса, шеф Светске банке у Србији Тони Верхеијен и представници Европске банке за обнову и развој.

„Разговрали смо о наставку реформисања српских железница, где смо сада са постојећим пројектима у путевима, али и реформи катастра. Два пута су важна – да још више побољшамо климу за инвестиције и други део је реформа катастра“”, рекла је Михајловић новинарима у Тополи, где је добила признање за допринос развоју инфраструктуре у тој општини.

Према њеним речима, чекају нас озбиљни кораци реформи катастра.

„Мислим да сви овде знају какве проблеме имају у катастру. У октобру долази велика мисија ММФ и до тада ћемо имати још више, не само података, већ и резултата у реформи катастра. Такође, похваљени смо за напредак на Дуинг бизнис листи Светске банке, као и за издавање електронских грађевинских дозвола“, нагласила је Михајловић.

Она је рекла да је ова влада у претходне две године заиста показала да може да направи огромне кораке у унапређењу пословне климе.

„Још нисмо завршили ову грађевинску сезону, али у односу на претходне године, ово ће бити добра сезона”“, рекла је Михајловић.

Министарка је додала да је у јуну било доста кише, али да ће упркос томе сви планирани пројекти за обнову путева и градњу коридора бити завршени на време.

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ММФ тражи да струја у Србији поскупи

0 (0) Међународни монетарни фонд тражи да Електропривреда Србије до краја јуна 2020. године уради …

Можеш ли ти ЕКОНОМСКИ УБИЦО било шта да урадиш у вези економије без ММФ-а и Светске банке?

3.7 (3) Србији је потребна помоћ Светске банке за наставак реформи и убрзање привредног раста, …

3 Коментара

  1. Ova nakaza je sve deblja i deblja….

  2. .
    I MMF veze sa cenom nase struje, piva, tepiha, toalet papira, …. , … .. . ?
    .

  3. Vazno je da je tvoj i Dacicev stan uknjizen na brzinu, a narod ce na knjizenje da ceka jos dvadeset godina! To je veliki uspeh reforme katastra!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend