КАТАКЛИЗМА У КРУПЊУ: 200 кућа сравњено са земљом, Лозничани кренули у помоћ ПЕШИЦЕ!

КАТАКЛИЗМА У КРУПЊУ: 200 кућа сравњено са земљом, Лозничани кренули у помоћ ПЕШИЦЕ!

Крупањ је доживео катаклизму. Извештаји и слике које долазе из овог места сведоче о готово потпуном разарању које је ово малено место доживело у највећој елементарној непогоди која је погодила Србију у овом веку.

Крупањ је већ неколико дана практично одсечен од света и нема ни воде ни струје. Из Лознице је кренуо велики број џипова и путничких аутомобила, а Кризни штаб из Лознице упутио је три камионета ланч пакета, воде и одеће за Крупањ, а тамо се упутио и велики број људи, који ће све пренети пешке до Крупња, уколико возила не буду могла да продју.

Грађани су у изузетно тешкој ситуацији, данима моле за помоћ која не може да стигне, јер је пут од Лознице преко Столица у прекиду због одрона, док је други преко Завлаке такодје прекинут, јер је Јадар срушио мост у том месту.

Начелник Сектора за ванредне ситуације Предраг Марић рекао је да су припадници кризног штаба тек јутрос успели да стигну у град, где је сравњено са земљом 200 кућа, а грађанима су најпотребнији вода за пиће и храна.

Стигле су хеликотерске јединице са спасиоцмиа, који су допремили храну, лекове и воду и пружили помоћ најугроженијима, пренео је РТС.

Нови Сад је данас упутио у тај град и тешку механизацију која треба да помогне у рашчишћавању путева и терена, како би бар неки од путних праваца били доступни и походни, али додатне проблеме стварају и појаве нових клизишта и одрона.

 

Блиц, Танјуг

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Србија: У 20 градова и општина ВАНРЕДНА ситуација због поплава

Србија: У 20 градова и општина ВАНРЕДНА ситуација због поплава

У 20 градова и општина у Србији проглашена је ванредна ситуација због поплава изазваних обилним …

Лучани, Краљево - Водена бујица у драгачевском селу Вича потопила је на десетине домаћинстава

Лучани, Краљево – Водена бујица у драгачевском селу Вича потопила је на десетине домаћинстава

Вера Пајић целу ноћ је провела штитећи свој дом џаковима песка, али безуспешно. „Тек сто …

Један коментар

  1. nemogu da kazem da mi se dopada to sto vidim samo znam da mi tesko,saosecam sa mojim narodom ulazes u nesto 2030 godina i onda za tren sve to nestane,nestane pola zivota,osetis prazninu u dusi ali za sve postoji nada onih koji na svoj nacin sa vama.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *