КИПАРСКЕ ПАРЕ: Динкић опрао милијарду евра преко Мобтела!

0
(0)

Након што је после вођења истраге о кипарским парама постао министар финансија, Динкић је очигледно осмислио операцију прања новца са тих тајних рачуна које је требало, а није, у својим извештајима да пријави Влади Србије, рекао Маргетић

Познати хрватски новнар Домагој Маргетић поднео је полицији у Београду пријаву у којој тешко оптужује лидера УРС И бившег министра Млађана Динкића за „прање“ такозваних кипарских пара!

„Након што је после вођења истраге о кипарским парама постао министар финансија, Млађан Динкић је очигледно осмислио операцију прања новца са тих тајних рачуна које је требало, а није, у својим извештајима да пријави Влади Србије. За то прање новца, према документацији коју поседујем, осмислио је и спровео операцију „Мобтел“, у којој је уз помоћ једног офшор холдинга са Кипра и Хипо групе опрао део новца са тајних рачуна Србије на Кипру, а ради се у износу од најмање милијарду евра“, стоји између осталог, у Маргетићевој пријави.

Према наводима Маргетића, документи доказују да након одузимања компаније „Мобтел“ од Богољуба Карића 30 одсто удела није било у власништву оф-шор холдинга са Кипра, и то „Холденхурст холдинг ЛТД“, регистрованог у Лимасолу. Овај холдинг се, међутим, касније појављује као власник и Србија му исплаћује цену за 30 одсто „Мобтела“.

„Из свих уговора се јасно види да ова оф-шор компанија није имала свој удео у „Мобтелу“, док је био у власништву Карића, нити се та оф-шор команије појављује у извештајима Међуресорске комисије. За утврђивање капитала „Мобтела“ Влада Србије формирала је Међуресорску радну групу за испитивање власничких односа у компанији „Мобтел“ која је свој извештај поднела 23. јуна 2004. године, која је утврдила да кипарски холдинг нема власништво у „Мобтелу“, објаснио је Маргетић.

Он је истакао да је годину дана по завршетку рада радне групе и утврђивања имовинаског стања „Мобтела“, Аустријанац Мартин Шлаф  у име холдинга „Приватштифтунг“ из Аустрије послао факс поруку извесном господину Ковачевићу из предузећа ПТТ, којом га је обавестио о власништву у компанији „БК трејд“, а самим тим и у „Мобтелу“. У садржају акта, наводи хрватски новинар, као власник 350 акција помиње се и извесни др Таус.

Од кипарског холдинга „Холденхурст ЛТД“ Влада Србије је 2006. године откупила 30 одсто удела у „Мобтелу“. Потписник овог акта био је управо Млађан Динкић, стоји у Маргетићевој пријави. Закључак је да је оф-шор холдинг са Кипра искоришћен у овом послу како би се пре финалне продаје „Мобтела“ норвешком „Теленору“ , а у договору кипарског холдинга са Динкићем, заправо опрао новац са тајних рачуна на Кипру.

Млађан Динкић није одговарао на позиве и СМС  поруке.

 

Курир

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Страх од букагија: Браћа Вучић, Ана Брнабић и чланови картела чекају на хапшење

4.7 (149) Првог дана након гласања у САД-у почео је велики транспорт ратних злочинаца, миљеника …

Полицајац узбуњивач: Нови шеф београдске полиције – пријатељ Звонка Веселиновића и власник МХЕ (видео)

4.7 (6) Новинар СРБИН.инфо Војин Радовановић разговарао је са Миланом Думановићем, бившим оперативцем МУП-а Србије, …

10 Коментара

  1. uf, što nam jutro započinjete sa ovim, pokvariste mi ceo dan…ma sve je tu jasno odavno ali nije jasno ko ga VIŠE gaji i neguje u vladi…sve dok ga Vučić, ne samo skloni nego i osudi, neću verovati da zaista radi pravi posao

  2. ЗАР ОВОГ ОЛОША ЈОШ НИСУ ОБЕСИЛИ

  3. Vratićete sve pokradene pare narodu, lopovčine belosvetske!

  4. Просто је немогуће да се догоди лоповлук, а да се не установи да је овај скот умешан у то!

  5. Koju masinu za pranje ima. Da li je moguce da je to sam uradio a da niko nije znao nista??? Malo verovatno.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend