fbpx

Ко ће профитирати од БусПлус система?

0
(0)

Градоначелник Београда Драган Ђилас изјавио је да се од новог система градског превоза БусПлус очекују месечни приходи између седам и осам милиона евра, а осам и по одсто те зараде иде конзорцијуму фирми које су увеле тај систем. Он је гостујући на телевизији Б92 оценио да ће највећу зараду и корист од новог система градског превоза, ипак, имати грађани.

„За седам дана моћи ћете да укуцате бесплатну СМС поруку и сазнате на колико станица од вас се налази аутобус који чекате“, најавио је Ђилас.

БусПлус систем израдила је турска фирма Кенткарт, а иза целог пројекта стоји конзорцијум који поред ње чине и српске фирме Апекс и Ланус.

 Градоначелник је подсетио да је за БусПлус био расписан тендер за који је 50 фирми купило документацију, а три се појавиле и дале најнижу понуду.

 „Турска фирма је још 2000. године добила награду за најбољи програм у тој области, а 2010. је била међу три најбоље на сајму у Паризу“, казао је Ђилас.

 Он је најавио да током ове године треба набавити још 250 нових аутобуса, који коштају више него што ће се наплатити карте за градски превоз.

 „За месец дана ће грађани већ имати бољу услугу градског превоза, а за три месеца још бољу. Набављамо нове аутобусе, очекујем већи приход и за град и за све који су у овом послу“, казао је градоначелник.

 Упитан колико кошта изградња моста на Ади Ђилас је рекао да је цена моста 140 милиона евра, а да ће се приступни путеви и саобраћајнице градити наредних 10 година и да нико не може сада да каже колико ће то коштати.

 

Вести

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Дефицит буџета Србије у првој половини ове године 304,8 милијарди динара

5 (2) У првој половини ове године дефицит буџета Србије износио је 304,8 милијарди динара, …

МУП планира надзор са 8100 камера, непознато да ли већ користи софтвер за препознавање лица

2.3 (3) Документ МУП-а по први пут званично наводи да ће се у оквиру овог …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *