Ко је дозволио војним представницима Аустрије, Немачке и Бугарске да вршљају по Новом Пазару?

Ко је дозволио војним представницима Аустрије, Немачке и Бугарске да вршљају по Новом Пазару?

Представници ресора одбране Аустрије, Немачке и Бугарске боравили су у Бошњачком националном вијећу у Новом Пазару, где су упознати са иницијативом тог већа за решавање статуса Бошњака и статуса Санџака, којом је затражено успостављање „специјалног статуса за ту област“.

Представници БНВ-а, међу којима није био и председник Већа Есад Џуџо, чија се оставка тражи управо због спора насталог у вези са поменутом иницијативом, тражили су од представника трију држава да о свему упознају своје амбасаде и владе земаља из којих долазе.

Са представницима БНВ-а су разговарали: Аустријанац Томас Ахамер, немачки потпуковник Томас Бекер и бугарски пуковник Милчо Игнатов.

Како је објављено на сајту БНВ-а, представници Већа су странце упознали са главним активностима Већа и проблемима Бошњака, као и са конкретним предлозима тог већа за њихово решавање.

У БНВ-у, којим руководе већници листе Самоопредељење, коју чине представници Странке демократске акције Санџака, Сулејмана Угљанина, сматрају да специјални статус Санџака представља ефикасно решење политичких и територијалних спорова између суседних држава и народа на Балкану.

Ово веће је, међутим, упало у кризу због покретања ове иницијативе која је донета без потписа председника Есада Џуџа. Џуџо је рање рекао да иницијативу није потписао јер за то није имао овлашћење од партнерске листе „Вакат је“.

Због тога је листа Самоопредељење затражила његову оставку, коју он одбија да поднесе јер, како каже, то од њега тражи „проалбански лоби“ и СДА Самџала о Већу.

Угљанинова листа Самоопредељење нема већину да би могла самостално да руководи Већем, па се не искључује могућност да листа „Вакат је“ и листа Муамера Зукорлића, која је тренутно у опозицији, формирају нову већину и Угљанинову опцију тако пошаљу у опозицију.

Спутњик, Вестионлине

фото: bnv.org.rs

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

ВУЧЕ ДРАШКОВИЋУ, сећаш ли се се овог говора из Новог Пазара? (видео)

ВУЧЕ ДРАШКОВИЋУ, сећаш ли се се овог говора из Новог Пазара? (видео)

* „Током ноћи (4. на 5- септембар) стигао је неки велики притисак са неког моћног …

Галијашевић: Главна претња БиХ су кадрови СДА у државном систему – привилегована каста

Галијашевић: Главна претња БиХ су кадрови СДА у државном систему – привилегована каста

* „Треба упалити рефлекторе… али и присјетити да је СДА отворила врата том покрету и …

3 Коментара

  1. “Nacionalni savet” koga Srbi nemaju ni u Srbiji, a kamo li negde drugde, mora da bude zabranjen i ukinut , ako ne doprinosi napretku države na čijoj teritoriji deluje! Njegova uloga može biti sao napredak odnosa između Srba i naroda pod čijim je nazivom registrovan! Neprijateljsko delovati je svugde zabranjeno pa mora biti zabranjeno i u Srbiji! Koja zemlja na svetu još ima te tzv. “nacionalne savete” osim Srbije?

    • Ако је на челу “србске” државе ЗЛОЧИНАЦ И СРБОМРЗАЦ, у лику актуелног “председника”, са бандом још горих протува око себе, онда можете очекивати и још горе ствари од ове.

    • To su nacionalni saveti za nacionalne manjine. Jesu srbi manjina? Nisu, pa ni nemaju savet.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *