Ко је из БИА или МИП-а стопирао "Крушиков" извозни посао у Јерменију и наместио га приватнику?

Ко је из БИА или МИП-а стопирао “Крушиков” извозни посао у Јерменију и наместио га приватнику?

Самостални посланик Ђорђе Вукадиновић изјавио је да је као одговор на посланичко питање од Министарства унутрашњих послова добио информацију да је то министарство у мају 2018. године дало сагласност компанији “Kрушик” за извоз мина у Јерменију.

Вукадиновић је на конференцији за новинаре у Скупштини Србије рекао “да је тиме књига спала на два слова”, будући да су преостале још две институције Министарство иностраних послова и БИА, од којих је могуће да “Kрушик” није добио ту сагласност, која је касније дата приватном посреднику”.

Он је предложио “забрану или укидање учешћа посредника у трговини у сектору наменске индустрије јер проблеми очигледно постоје годинама, а и да не би ловили ко је коме брат, син или кум”.

“Добио сам одговор посебно од кабинета министра унутрашњих послова где они кажу и потврђују да су по захтеву од 10. априла, 22. маја 2018. године дали позитиван одговор. И Министарство одбране ми је одговорило да је дало позитиван одговор холдингу “Kрушик”. Од Министарства спољних послова ћу тражити појашњење непотпуног одговора који сам добио. Министарство спољних послова није рекло ни да, ни не, стога ћу поновити питање”, казао је Вукадиновић.

Он је рекао и да га не занима само да ли је одговор на захтев “Kрушика” био позитиван или негативан већ и са којим образложењем је одобрење ускраћено “Kрушику” 2018. године, а неколико месеци касније дате су дозволе приватном посреднику.

“Kорак по корак упорно и неодустајно ћу инсистирати на питањима јер је у заједничком интересу да се ствар истера на чистац. Да утврдимо чињенице барем о једном сегменту афере “Kрушик” и чудне послове у вези наше наменске индустрије”, рекао је Вукадиновић.

Вукадиновић је навео “да је више него јасно да има много блата и мутних ствари не само у овом послу већ и шта смо чули од узбуњивача директно и индиректно и шта је процурело у јавност, али има и других ствари као што је рат међу трговцима оружјем”.

Бета

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

ВУЧИЋ опет ухваћен у лажи! Форензика доказала да су Колувијини телефони НЕТАКНУТИ

ВУЧИЋ опет ухваћен у лажи! Форензика доказала да су Колувијини телефони НЕТАКНУТИ

Хајка на двојицу инспектора београдске полиције Слободана Миленковића (Сентиног сина) и Душана Митића, који су …

Радницима Крушика од априла нису оверене здравствене књижице1

Радницима Крушика од априла нису оверене здравствене књижице1

ХK Kрушик није у могућности да сервисира своје обавезе према фондовима и добављачима због значајно …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *