fbpx
Насловна / Србија / Хроника / КО ЈЕ ВУЧИЋЕВ ТАЈКУН МИЛОЈИЦА? ТАЈНА ВЕЗА СА ЧОВЕКОМ КОЈИ ЈЕ СМЕСТИО АНЂУСУ: Црвена звезда била му јемац за кредит од 387 милиона који није вратио
КО ЈЕ ВУЧИЋЕВ ТАЈКУН МИЛОЈИЦА? ТАЈНА ВЕЗА СА ЧОВЕКОМ КОЈИ ЈЕ СМЕСТИО АНЂУСУ: Црвена звезда била му јемац за кредит од 387 милиона који није вратио 1

КО ЈЕ ВУЧИЋЕВ ТАЈКУН МИЛОЈИЦА? ТАЈНА ВЕЗА СА ЧОВЕКОМ КОЈИ ЈЕ СМЕСТИО АНЂУСУ: Црвена звезда била му јемац за кредит од 387 милиона који није вратио

БЕОГРАД – Бивши високи државни функционер Саша Мирковић огласио се пре неколико дана поводом монтираног хапшења новинара и ТВ водитеља Дејана Анђуса и открио праву позадину привођења.

Он је открио да иза хапшења стоји Вучићев тајкун Милојица Марковић, коме председник Србије намешта милионске послове, пише Еспресо.

Својевремено је тај Марковић ФК Црвена звезда позајмио 2 милиона евра, због тога су Путеви Србије морали да Милојици Марковићу и „Еуропарку“, „Срем Путу“ и „Крушевац Путу“ (све фирме у његовом власништву) дају посао од 25 милиона евра да би се Милојица намирио због новца који је дао Вучићевим људима. Могу о томе доста, јер сам као помоћник министра саобраћаја имао увид у све то, а поседујем и обимну документацију – открио је Саша Мирковић у отвореном писму јавности.


Но, сада када се клупко одмотава, објављен је и део извештаја независног ревизора о пословању клуба Црвена звезда, где се види да су непокретности овог клуба дате као гаранција за кредит Марковићевој фирми „Еуропарк“.

Како стоји у извештају, клуб је као гаранцију за кредит дао 29.068 квадрата у Љутице Богдана 1а, а како главни дужник, Еуропак, није измиривао обавезе почет је и поступак продаје непокретности.

На дан 31.децембар 2016. године обавезе клуба као јемца износиле су 387.290.000 динара.

Кредит је узет од Нове Агробанке која је у стечају. Наводи се да је тужила Еуропарк, и добила спор, али подтака о наплати нема.

Курир.рс/Еспресо/Фото: Небојша Мандић

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Драгица Николић има нови посао са фондацијом, приходује по 157 милиона годишње... 11

Драгица Николић има нови посао са фондацијом, приходује по 157 милиона годишње…

Фондација Драгица Николић престаје да постоји као таква, тачније некадашња прва дама Србије и супруга …

Зоран Чворовић: Мали Шенген за „Велику Албанију“ 12

Зоран Чворовић: Мали Шенген за „Велику Албанију“

После завршетка дводневног састанка председник Републике Србије Александар Вучић, те премијери Северне Македоније Зоран Заев …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *