среда , децембар 13 2017

Коле ГМО дели масовне отказе радницима у банкама које је преузео!

У ПРОЦЕСУ припајања Јубанке власничкој АИК банци, око 800 људи остаће без посла. Мало мање од половине тог броја је отказе већ добило до 30. јуна, а остали ће се са банком „раздужити“ 22. децембра, када се оконча припајање.

– На нивоу целе Србије, од запослених у некадашњој Алфа банци а садашњој Јубанци, остаће свега стотинак људи – наводи извор „Новости“, који банку треба да напусти у „другој тури“.

Према званичним подацима из завршних рачуна, Јубанка је на крају 2016. године имала 924 запослених. Банку, под тадашњим именом Алфа банка, у грчком власништву, почетком године купила је управо АИК банка, чији је власник компанија у саставу „МК групе“ Миодрага Костића.

Јубанка ће званично бити припојена АИК банци 24. децембра. Претходно, током 23. и 24. децембра у дане викенда обавиће се пренос података између ове две банке.

– Пословнице Јубанке наставиће да послују углавном у градовима и местима где је зграда била у банчином власништву, пошто то не повећава трошкове. Наравно, крајем децембра промениће име у АИК банка – наводи наш извор.

Према добијеним сазнањима, и сами запослени у АИК банци давали су отказе, па се део људства из Алфа банке, односно Јубанке, пребацивао у АИК.

– Закључно са 31. јулом 2017. године, у банкарском сектору Србије је укупно 494 мање запослених у односу на крај прошле године – речено је, за „Новости“, у Народној банци Србије. – Код 15 банака забележено је повећање укупног броја запослених за 234, а код 13 смањење за 728 људи. Код две банке број запослених у односу на крај 2016. године је непромењен.

Према подацима НБС, Јубанка је од краја 2016. године закључно са јулом 2017. године смањила укупан број запослених за 318. Међутим, како напомињу у НБС, на основу извештаја које банке достављају Народној банци Србије може се пратити само промена стања броја запослених у банкама.

– НБС не располаже прецизним подацима о томе колико је особа запослено, а колико њих је престало да ради у банкарском сектору по разним основама – истичу у НБС.

ПРОДАЈА КРЕДИТА

СТАМБЕНИ и кеш кредити грађана, као и дуг по кредитним картицама, клијенти Јубанке убудуће ће отплаћивати Сосијете женерал банци. То је резултат уговора о уступању потраживања од грађана, које су потписале ове две банке.

Новости

Актуелно

Економски убица зајебава пензионере! Имате право на пензију, не на износ

Министар финансија Душан Вујовић рекао је да је буџетом за 2018. предвиђено да ће Фонд …

Једина ствар који си ти економски убицо „зацементирао“ је дужничко ропство Србије!

БЕОГРАД – Скупштина Србије наставила је данас рад разматрањем предложеног буџета за 2018. годину и …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons