Коле ГМО дели масовне отказе радницима у банкама које је преузео!

У ПРОЦЕСУ припајања Јубанке власничкој АИК банци, око 800 људи остаће без посла. Мало мање од половине тог броја је отказе већ добило до 30. јуна, а остали ће се са банком „раздужити“ 22. децембра, када се оконча припајање.

– На нивоу целе Србије, од запослених у некадашњој Алфа банци а садашњој Јубанци, остаће свега стотинак људи – наводи извор „Новости“, који банку треба да напусти у „другој тури“.

Према званичним подацима из завршних рачуна, Јубанка је на крају 2016. године имала 924 запослених. Банку, под тадашњим именом Алфа банка, у грчком власништву, почетком године купила је управо АИК банка, чији је власник компанија у саставу „МК групе“ Миодрага Костића.

Јубанка ће званично бити припојена АИК банци 24. децембра. Претходно, током 23. и 24. децембра у дане викенда обавиће се пренос података између ове две банке.

– Пословнице Јубанке наставиће да послују углавном у градовима и местима где је зграда била у банчином власништву, пошто то не повећава трошкове. Наравно, крајем децембра промениће име у АИК банка – наводи наш извор.

Према добијеним сазнањима, и сами запослени у АИК банци давали су отказе, па се део људства из Алфа банке, односно Јубанке, пребацивао у АИК.

– Закључно са 31. јулом 2017. године, у банкарском сектору Србије је укупно 494 мање запослених у односу на крај прошле године – речено је, за „Новости“, у Народној банци Србије. – Код 15 банака забележено је повећање укупног броја запослених за 234, а код 13 смањење за 728 људи. Код две банке број запослених у односу на крај 2016. године је непромењен.

Према подацима НБС, Јубанка је од краја 2016. године закључно са јулом 2017. године смањила укупан број запослених за 318. Међутим, како напомињу у НБС, на основу извештаја које банке достављају Народној банци Србије може се пратити само промена стања броја запослених у банкама.

– НБС не располаже прецизним подацима о томе колико је особа запослено, а колико њих је престало да ради у банкарском сектору по разним основама – истичу у НБС.

ПРОДАЈА КРЕДИТА

СТАМБЕНИ и кеш кредити грађана, као и дуг по кредитним картицама, клијенти Јубанке убудуће ће отплаћивати Сосијете женерал банци. То је резултат уговора о уступању потраживања од грађана, које су потписале ове две банке.

Новости

Актуелно

Чемердан и даље на челу АНУС-а

Већина чланова Српске академије наука и уметности није прихватила оставку коју је понудио председник Владимир …

Чемердан је ипак поднео оставку на место председника АНУС-а!

Оставка председника Српске академије наука и уметности академика Владимира Костића упућена је данас секретарима одељења …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons