fbpx

Коме ли је изгорела? Почела сеча глава у СНС

0
(0)

Београд – Председништво Српске напредне странке крајем ове недеље требало би да саопшти имена својих локалних функционера и директора општинских јавних предузећа који ће бити смењени због лошег рада, сазнаје Данас од извора у врху СНС.

Тада би требало да буде донета и одлука да ли ће против Владимира Цвијана, члана Председништва СНС, бити покренут дисциплински поступак због „грубог кршења страначке дисциплине“. Напредњаци подсећају да седницу сазива лидер СНС Александар Вучић, па ће тако термин одржавања седнице зависити од његове заузетости.

Радомир Николић, председник Извршног одбора СНС, каже за Данас да Извршни одбор СНС увелико чешља извештаје о раду буквално свих функционера СНС у локалним самоуправама и јавним предузећима на градском и општинском нивоу. „За сада можемо да кажемо да нема кршења закона, али запажамо код неких једну дозу неагилности, али и уласка у колотечину понашања претходних власти“, објашњава Николић и додаје да СНС уводи нови систем одговорности за јавне функције у Србији и од тог принципа неће одустати.

Иако за сада нема неких нових назнака да ће дисциплинска комисија одлучивати о Владимиру Цвијану, Николић верује да ће се то догодити. Братислав Гашић, потпредседник СНС, међутим, наводи за Данас да су се страсти у странци након Цвијанових оптужби на рачун руководства странке и његовог „тајног виђања са Мирославом Мишковићем, власником Делте, стишале“.

„Многи су постали свесни многих ствари. Сви смо око тога били јасни“, истиче Гашић, не желећи да прејудицира могућност покретања дисциплинског поступка, јер како каже, та тема није сада актуелна. Он напомиње да је боље да се прича о једној величанственој свечаности коју нико није успео да организује у последњих 20 година вишестраначја. Каже да је пред страначким и државним органима много важнијих обавеза од приче о Цвијану и да се сада треба окренути томе.

Да су се страсти у СНС, на релацији Владимир Цвијан и остатак странке стишале, говори и Цвијаново признање. Он у краткој изјави за Данас каже да је логично да се срео и разговарао са Александром Вучићем, лидером напредњака, али није желео да одговори о чему су разговарали и какав је исход тог разговора. Није јасно да ли се разговор десио у Арени 21. октобра на прослави јубилеја СНС, којој је и Цвијан присуствовао или можда у страначким просторијама. Тек Цвијан тврди да се редовно чује са Вучићем и да је са њим у добрим односима и да не зна зашто је то у медијима толика фама.

Мирјана Р. Миленковић

Данас

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Кинези у околини Бора уз помоћ Вучићевог режима тероришу и пљачкају локално становништво

5 (8) “Тржишна цена шумског земљишта износила је 557 динара по квадратном метру, па је …

Доктор из сурчинског клана и његов паклени план: Министар смрти

4.9 (15) Пандемију корона вируса српски диктатор је искористио за пљачкање буџета за неколико стотина …

2 Коментара

  1. није битна величина , броји се техника

  2. ta di su im ta silna predizborna obecanja!Jedino je struja pojeftinila 8%, sve ostlalo su lazi baba-sere!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *