fbpx
Насловна / Србија / Косјерић одсечен: Путеви нестали, руше се куће и далеководи

Косјерић одсечен: Путеви нестали, руше се куће и далеководи

Широм општине Косјерић води се очајничка борба да се допре до села која су ноћас услед активирања клизишта остала одсечена. Најмање 300 одрона препречило је сеоске путеве, а грађевинска механизација немоћна је да се избори са хиљадама кубика земље који су затрпали прилазе Годечеву, Варди, Брајковићима, Сечој Реци. Багери и булдожери распоређени на терену од јутро су потрошили осам тона нафте.

„Немоћни смо да се боримо са стихијом. Упутили смо јутрос захтев Генералштабу Војске Србије да нам пошаље инжењерију. Горива је још мало остало, машине су се услед даноноћног рада истрошиле. Објекти и далеководи падају као крушке. Нови пут Варда – Годечево више не постоји, лавина га је прогутала. Цементара ради у три смене да би произвела довољно камена који нам треба за учвршћивање мостова.
Нема никаквог начина да у критична подрчуја пошаљемо медицинско особље и електричаре“, рекао је за „Блиц“ Милијан Стојанић, председник општине Косјерић.

Три екипе добровољаца јутрос су се, неприступачним брдима, пешице упутили ка засеоку Станчићи, покушавајући да угроженом становиштву испоруче храну и лекове. За сада нема информација да ли су успели да се пробију до Станчића.

 

Блиц

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Нико још није гласао. Будите први!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Поплава је све унаказила, ту неће моћи ништа да роди две године

У местима у Србији из којих се вода повукла утврђује се штета од бујичних поплава. …

НЕВЕРОВАТНО: Дивље свиње у Новом Београду (видео)

Поплаве у Србији су у престоницу довеле нежељене госте. Наиме, у среду увече око 3.00 …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *