Косјерић одсечен: Путеви нестали, руше се куће и далеководи

0
(0)

Широм општине Косјерић води се очајничка борба да се допре до села која су ноћас услед активирања клизишта остала одсечена. Најмање 300 одрона препречило је сеоске путеве, а грађевинска механизација немоћна је да се избори са хиљадама кубика земље који су затрпали прилазе Годечеву, Варди, Брајковићима, Сечој Реци. Багери и булдожери распоређени на терену од јутро су потрошили осам тона нафте.

„Немоћни смо да се боримо са стихијом. Упутили смо јутрос захтев Генералштабу Војске Србије да нам пошаље инжењерију. Горива је још мало остало, машине су се услед даноноћног рада истрошиле. Објекти и далеководи падају као крушке. Нови пут Варда – Годечево више не постоји, лавина га је прогутала. Цементара ради у три смене да би произвела довољно камена који нам треба за учвршћивање мостова.
Нема никаквог начина да у критична подрчуја пошаљемо медицинско особље и електричаре“, рекао је за „Блиц“ Милијан Стојанић, председник општине Косјерић.

Три екипе добровољаца јутрос су се, неприступачним брдима, пешице упутили ка засеоку Станчићи, покушавајући да угроженом становиштву испоруче храну и лекове. За сада нема информација да ли су успели да се пробију до Станчића.

 

Блиц

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Драгољуб Бакић: Лоша и неодржавана инфраструктура у Београду главни узрок поплава

0 (0) Архитекта Драгољуб Бакић изјавио је у Новом дану ТВ Н1 да је лоша …

Којих бре 5% привредног раста? Ако ове године после поплава пређе 2% ногом у дупе!

1 (1) Вучић је рекао да инвестициони циклус вредности до 10 милијарди евра има за …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *