Пољопривредник Митровић: Дао сам 1,5 милиона возачу министра Недимовића
Бранислав Недимовић Фото: АТА Имагес/Антонио Ахел

Пољопривредник Митровић: Дао сам 1,5 милиона возачу министра Недимовића

Пољопривредник Драгутин Митровић из села Годљево код Kосјерића изнео је данас на конференцији за медије Демократске странке тешке оптужбе на рачун возача министра пољопривреде Бранислава Недимовића, коме је, каже, дао 1,5 милиона динара новца који је добио на конкурсу министарства за средства за помоћ пољопривреди.

„Бавим се пољопривредом од како знам за себе, частан и поштен, све је то било тако до 2019. године, када сам почео да се дружим са Миланом Лукићем. Сарађивали смо и дружили се“, рекао је Митровић на конфернецији.

„Понудио ми је да поднесемо захтев за пољопривредна средства, сума од 400-500 хиљада динара. Лукић је све урадио у моје име, потписао и предао пројекат. У децембру од Министарства добијам одобрен кредит обрачун од 2 милиона и 800 хиљада динара. На мој рачун леже 1,5 милиона динара. Затим је дошао човек који ће да узме новац, у друштву Милана Лукића, и ја сам новац дао. Тај се представио као возач министар Недимовића, нудио ми око 50 хиљада динара за мој део. Мени те паре не требају и предао сам целу суму“, рекао је он.

Митровић додаје да је у јуну прошле године – кад су били избори – дошао „инспектор да пита где сам ја утрошио та средства“, те да је он предао случај тужилаштву у Пожеги.

„Ове године од априла укинули су ми активни статус домаћинства. Немам субвенције ни надокнаде. Траже да вратим Министарству милион и по“.

Срђан Миливојевић, функционер ДС, рекао је медијима да су „Српској напредној странци пуна уста бриге о селу и домаћинству“.

„Мене је Драгутин позвао и испричао свој проблем. Kада је дошао пољопривредни инспектор 21. Јуна, Драгутин је добио број телефона возача, имамо личну карту његову, он је позвао Лукића, они су узели телефон и казали „ми смо јуче добили изборе“. У тужилаштву у Пожеги Драгутин је опет звао возача јер му је укинут статус. Он му је одговорио: „Ниси једини, не знам шта да ти кажем, преко 2 хиљаде људи има од којих сам ја узео новац“. Ако је то истина – онда је око 30 милиона динара покрадено. Стално чујемо да су СНС активисти преварени, а ово је врх пирамиде“, рекао је Миливојевић.

Он додаје да Демократска странка нуди бесплатну правну помоћ оштећенима.

„Није тешко супроставити се онима који у својим редовима имају Вељу, Дијану, Симу из Гроцке и сличне“, рекао је Миливојевић.

Нова.рс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Иста багра нас сатире 30 година: На пролеће Срби излазе из зачараног круга – побунa

Иста багра нас сатире 30 година: На пролеће Срби излазе из зачараног круга – побунa

Србија је окупирана, опљачкана и уништена. Три деценије не успева да се извуче из зачараног …

Ексклузивно: Метеорски успон „Про Тента“ – фирме која лобира за Грчића

Ексклузивно: Метеорски успон „Про Тента“ – фирме која лобира за Грчића

Представници неколико приватних фирми, које послују са Електропривредом Србије, упутили су писмо председнику Александру Вучићу …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *