Краљ Тома Бајчетински - аристократија напредних паразита

Краљ Тома Бајчетински – аристократија напредних паразита

4.5
(13)

Срамно и бахато. Тако у најкраћем у Покрету обнове Краљевине Србије, карактеришу чињеницу да бивши председник Србије Томислав Николић дуже од две године није на тој функцији, али јесте у председничкој резиденцији.

– Срамно је понашање Николића који без правног основа борави у вили од 800 квадрата, на терет грађана. Људима је доста паразита и оних који на грбачи народа уживају у луксузу и привилегијама – рекао је Војислав Михаиловић, потпредседник странке која учествује у власти и унук генерала Драже Михаиловића, указујући да за одржавање здања, плате баштована, спремачица, остале послуге, као и трошкове струје воде и осталих потреба, држава издваја 5.000 евра месечно.

Николић је остао у вили на Дедињу, пошто Александар Вучић након изборног тријумфа и преузимања дужности шефа државе није желео да се усели у председничку резиденцију. Он је по одласку са Андрићевог венца преузео функцију председника Националног савета за координацију сарадње са Руском Федерацијом и НР Кином. Пошто је „заборавио“ да изађе из виле у Ужичкој 23 у којој живи са супругом Драгицом и таштом, медији су га прозивали у више наврата, а један дневни лист је навео да је он „најскупљи српски нерадник“.

Да такав потез Николића „мало смета јавности“, мишљења је аналитичар Бранко Радун који указује да неки медији с времена на време обнављају ову тему, али је и „политички боје“. Ипак, како сматра наш саговорник, то је прича „са две стране медаље“.

– Не видим да је његов останак толико проблематичан, мада би се ипак могло рећи да донекле штрчи у јавности, пошто председник Србије има привилегије дефинисане законом, а ова ту није спадала. Опет, с друге стране гледано, Николић има и даље кредибилитет у Кини и Русији и уважавају га кључни људи тих држава, па је користан за земљу због тог пролаза до моћника тих сила, па ако доноси резултате који је проблем да користи ту вилу – пита Радун оне који нападају Николића.

Напомиње да од тога не треба правити политичко питање.

– Био сам и ја критичар Николића док је био шеф државе, али ипак га не треба оптуживати тако тешким речима да се „бахати о нашем трошку“ – казао је он.

Пошто је и годину и по по истеку мандата наставио живот у вили, октобра 2018, Влада мења Уредбу о непокретностима за репрезентативне потребе Србије и према њој кућа постаје здање „за боравак и репрезентативне потребе“ челника Националног савета за сарадњу са Русијом и Кином, односно Николића.

Измене се нису бавиле резиденцијама за председника и премијера, а Александар Вучић и Ана Брнабић су, иначе по доласку на функцију остали у својим становима.

Николића би, према речима професора на новосадском Факултету за правне и пословне студије Душка Радосављевића, свако нормалан требало да прозове пошто је остао у председничкој вили на Дедињу, како каже Србија „нема постхумна“ признања.

– Оваква појава, могло би се рећи да је смешна и криминална, а Николића би требало питати да ли он плаћа рачуне и трошкове њеног одржавања – каже за „Вести“ Радосављевић.

Он истиче да је питање Николићевог останка по завршетку мандата требало решити законом, а не уредбом.

– Он није на списку корисника државних здања, а питање је и да ли је та Уредба уставна или је реч о арчењу државне имовине и кршењу Устава. Николић је по одласку са места шефа државе, приватно лице, а ко сматра да је функционер посебног ранга нека његов статус законски уреди, а не да постоје „љубимци“ за које закони не важе и други за које важе.

Викендице на Дунаву и Сави

Много буке у јавности било је после открића нелегалне викендице Томислава Николића, код Блока 45 која се формално води на његовог старијег сина. Луксузна „дивља градња“ има по 73 квадрата, на приземљу, спрату и поткровљу, а и поред најава о рушењу бесправно подигнутих објеката, још увек је на истом месту.

Николић, иначе Крагујевчанин, осим на Сави има и луксузни стан надомак Дунава у Новом Београду, близу некадашње кинеске амбасаде. Комшије су му бивши министар Млађан Динкић, тенисери Ана Ивановић и Јанко Типсаревић, фудбалер Александар Коларов…

Измишљена функција

– Пензија председника би могла да остане у износу у којем је му је била плата, али не и боравак у вили кад истекне мандат. Тиме би Србија показала да поштује шефове државе које ми као народ, баш и не поштујемо кад оду са функције. Иначе, Николићу је садашње радно место измишљено. Русија и Кина су озбиљни играчи за Николића да би он водио међународну политику коју иначе води председник Републике – каже Душко Радосављевић.

Немилосрдни медији

Бранко Радун каже да је део медија ишао у кампању против Николића и док је био шеф државе, а сада су само наставили.

– Писали су пре пет година како пече ракију у свом селу док су у неким деловима земље велике поплаве. Као да је неко хтео да му нанесе велику штету проблематичним насловима од којих се не може одбранити и поред тога што су били без доказа – прича он и подсећа да се због таквих написа Николић жалио Савету за штампу.

Д. Декић – Вести

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Николић на грбачи народа, и даље се шири у државној вили на Дедињу

Николић на грбачи народа, и даље се шири у државној вили на Дедињу

5 (5) Срамна и бахата одлука бившег председника Србије, Томислава Николића да на терет грађана …

Милион динара за тенду у дворишту државне виле у којој паразитира Томислав Николић

Милион динара за тенду у дворишту државне виле у којој паразитира Томислав Николић

4.5 (19) Председник Националног савета за сарадњу с Русијом и Kином Томислав Николић тражи да …

3 Коментара

  1. Доктор са Чубуре

    Неук, прост, вулгаран, уме да отме за себе. Идеал половине Србије.

  2. Jel’ to onaj što nam serka i piška u pijaću vodu, kom milion i po stanovnika Beograda toliko ne znače toliko ništa da nije ni pomislio da svoje vikendice treba i mora da izgradi na nekom drugom mestu? Patriotizam, tj. njegovo potpuno odsustvo se manifestuje na malim stvarima, npr. na tome da svoje govno nećeš pljusnuti sabraći u čašu i tanjir. Na stranu što je takva gradnja protivzakonita i kažnjiva.

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend