И Тома гробар улетео у посао са минихидроелектранама

И Тома гробар улетео у посао са минихидроелектранама

4.7
(15)

Мини-хидроелектрана на Пањици за месец дана ће бити завршена, а иза званичног инвеститора “ВСП Енергy” наводно се крије бивши председник Србије Томислав Николић и његов најближи сарадник Недељко Тењовић, директор Канцеларије за сарадњу с Русијом и Кином, пише данашњи “Блиц”.

Тако бар, пише лист, тврде мештани Добраче и људи који су радили на овом објекту чија је вредност око два милиона евра, наводећи да управо због ове двојице високих функционера, локалне надлежне инспекције нису успели да зауставе ову инвестицију, иако је овај објекат почео да се гради у мају прошле године без грађевинске дозволе.

Да је мини-хидроелектрана на Пањици почела да се гради без грађевинске дозволе, потврдили су за “Блиц” у општинској управи Ариља, чија је грађевинска инспекција септембра 2018. забранила градњу, али инвеститор није поштовао одлуку већ је наставио с радовима.

Уместо рушења, инвеститор “ВСП Енергy” за месец дана завршава градњу јер локална самоуправа, накнадно, у децембру 2018. године када је објекат већ био више од половине завршен, издаје овај документ.

То је за лист потврдио и власник компаније Душко Дедовић.

На питање “Блица да ли су поред њега инвститори и Николић и Тењовић, он је, како се наводи, после паузе од неколико секунди, одговорио: “Не познајем их”.

На констатацију да Тењовића ипак познаје јер је, како говоре папири, од њега купио земљиште за централу, Дедовић је одговорио да је “у гужви и да не жели да коментарише”.

Саговорници “Блица” који су градили мини-хидроелектрану, тврде да су грађани због дивље градње пријављивали инвеститора али да инспекција Ариља није смела да поступи онако како закон налаже.

Лист додаје и да су мештани села Добраче шокирани што је држава дозволила да се због добити неколицине људи уништи опште добро какво је приобаље Пањице.

Вестионлине, Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Победа мештана Старе планине – неће се градити мини-хидроелектране (видео)

Победа мештана Старе планине – неће се градити мини-хидроелектране (видео)

5 (6) На Старој планини у наредних 15 година сигурно се неће градити мини-хидроелектране. Ово …

Да повадимо цеви из Ракитске реке (видео)

Да повадимо цеви из Ракитске реке (видео)

5 (11) Позивамо све чланове покрета Одбранимо реке Старе планине и све слободне људе, да …

2 Коментара

  1. UH… TOMA DIPLOMA NEZAJAZLJIV…OTIMA, SAMO OTIMA.. DZUKELA

  2. Тома нагазио мушки, све што може да се отме, отимај, док још може. Он и његова Драгица не зна се ко је од њих двоје незајажљивији, бескрупулознији, примитивнији, а и синови су доследна пратња родитељима.Градња цркве их не спашава ни од греха ни од одговорности……………

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend