Краљевчанка: Отели су ми стан!

0
(0)

КРАЉЕВО – Стан из којег су ме избацили уз асистенцију полиције, припада мени, што се види из свих судских, па и других службених списа које господа из Стамбене агенције несумњиво имају, и што ће се једном ваљда и показати, а због чега ће неко морати да одговара. Жао ми је једино што је све морало да се изведе на овај начин, иако сам цео свој радни век провела у том истом стамбеном предузећу.

Овако говори Љубинка Матовић (72), која је на драматичан начин, са лисицама на рукама, принудно исељена из стана у Улици Томислава Андрића Џигија 33/4-11, показујући хрпу пресуда и докумената општинских служби, којима доказује да спорни стан припада њој.

Комплетна заврзлама настала је још 1994. године, када је тадашње Стамбено предузеће, а данас Стамбена агенција, почела изградњу објекта „Ц“, на Ибарском кеју, са шездесетак станова, у троуглу улица Хајдук Вељкове, Четвртог краљевачког батаљона и Вељка Влаховића, од којих је ова потоња у међувремену још једном променила име.

ПОГРЕШНА АДРЕСА – НЕКЕ од докумената никада нисам добила, па ни први закључак суда из 2012, да ће мој стан бити продат како би се намирила потраживања Агенције. Нисам добила чак ни обавештење о принудном исељењу. Не знам из ког стана ме то уопште избацују, када је и у закључку о продаји наведена погрешна адреса.
Међу „удружиоцима“ нашла се и Љубинка, која је, као радник тог стамбеног предузећа, била чак и надзорни орган током изградње зграде. Због хиперинфлације, Стамбено предузеће је затражило да се плати разлика у цени, што Љубинка није прихватила јер је завршетак радова у стану од 40 квадрата – сама финансирала.

– Са том завршном фазом мој покојни супруг и ја смо, практично, исплатили цео стан, што нам је и судски признато – прича Љубинка.

Уследиле су тужбе. Љубинка је добила надокнаду трошкова за завршне радове, а све је додатно замрсила службена преписка, пошто су и Агенција и судови позиве и све службене белешке Љубинки слали на погрешну адресу – Хајдук Вељкову 2/11, уместо на улицу Вељка Влаховића 33/4-11, која је недавно опет добила ново име, Томислава Андрића.

 

Новости

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Отворено писмо Предрагу Кону

4.8 (896) Предраже Коне молим да се уклоните са медија, Ваша неискреност а слободан сам …

Предраг Кон, стручни сарадник компаније Фајзер (фото)

4.7 (77) Нема ту нимало сукоба интереса наши драги суграђани! Па шта вам је људи, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend