КРИМИНАЛ: Ана Брнабић и Зорана Михајловић опљачкали државу за 70 милиона евра!

Председник Народне странке Вук Јеремић рекао је данас да је та странка поднела кривичне пријаве против двојица власника Миленијум тима, као и премијерке Србије Ане Брнабић и министарке рударства и енергетике Зоране Михајловић због сумње на злоупотребу службеног положаја у вези изградње гасовода од Београда до Лознице.

Јеремић је на конференцији за новинаре рекао да је тај посао вредан скоро 75 милиона евра и да је против власника Миленијум тима Стојана Вујка и Ивана Бошњака, такође поднета кривична пријава Тужилаштву за организовани криминал.

Он је рекао да је Народна странка информације о свему у вези изградње тог гасовод добила од људи из структура власти, којима је, како је оценио, вероватно прекипело да гледају шта се ради.

Према Јеремићевим речима, одлука о спроводјењу јавне набавке је од 4. јуна 2021. и Закључак Владе Србије од 8. априла, везани за изградњу тог гасовда, нису доступни „у јавном домену“. „Посао се доноси у потпуној тајности, кроз тајну одлуку Владе“, рекао је председник Народне странке.

Он је запитао Михајовић која је претходно саопштила да у Србији није могуће градити тајне гасоводе, зашто онда те одлуке нису јавно доступне.

Јеремић је запитао и зашто није био расписан тендер за изградњу тог гасовода на коме би се можда јавиле и неке регионалне или медјунардне компаније.

Он је подсетио да је Миленијум тим раније поднео осам тужби против Народне странке и њених представника, сваку од висини од 100.000 евра, и рекао да очекује да ће та фирма наставити с том праксом.

Јеремић је навео и да Народна странка има још докумената о пословању те фирме, и да ће их анализирати до септембра.

У кривичној пријави Народне странке, достављеној новинарима је наведено и да су Брнабић и Михајловић, „у периоду од 8. априла до 4. јуна, искоришћавањем службеног положаја, донели Закључак Владе Србије, који су прикрили од јавности и који није објављен у Службеном гласнику“.

Наведено је и да су наложили ЈП Србијагас да у поступку јавне набавке радова за изградњу гасовода Београд Лозница Ваљево „ту набавку спроведе мимо процедуре Закона о јавним набавкама, односно без упућивања јавног позива.

Додаје се да су тиме „спровођење јавне набавке прикрили од јавности и онемогућили учешће заинтересованим лицима, а по претходно постигнутом договору са Вујком и Бошњаком“.

Србин.инфо

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Исказ Веље Невоље – све признао: Вучићу сам чинио услуге, члан сам СНС!

Исказ Веље Невоље – све признао: Вучићу сам чинио услуге, члан сам СНС!

Вељко Беливук, шеф криминалне групе осумњичен за више бруталних ликвидација, на саслушању у тужилаштву пре …

Вулетић: Најбољи Данилов друг био веза Вучића и Беливука

Вулетић: Најбољи Данилов друг био веза Вучића и Беливука

Професор Правног факултета у Београду, бивши потпредседник ФК Партизан и оснивач покрета “Црно на бело”, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *