Лозница: Напредњаке напустила три одборника

0
(0)

Лозница – На последњој седници Скупштине града Лозница, одборници Српске напредне странке, Иван Боровчанин, Радоје Андриц́ и Михаило Баштовиц́, напустили су одборничку групу те странке и обавестили локални парламент да ц́е, убудуц́е, деловати као самостални одборници.

Иван Боровчанин је, нешто раније, обавестио скупштинско руководство да је поднео неопозиву оставку на месту шефа одборничке групе СНС. Пре њега, остакву на то место, поднео је Радоје Андриц́. Сва тројица одборника, међутим, нису напустили СНС. Напротив.

Радоје Андриц́, један од одборника који су напустили ОГ СНС, каже за “Новости”:

– И кад би ме истерали, остао бих веран СНС, њеном руководству на челу са председником Александром Вучиц́ем, а друга је ствар што се не слажем с политиком коју води руководство ГО СНС у Лозници. Мандате ц́емо, наравно, задржати.

Андриц́, који је један од оснивача СНС у Лозници, каже да је, „у последњих пола године троје шефова одборничке групе поднело оставке, а да о томе ГО СНС није расправљао“. Пре њега и Боровчанина, истиче он, то је учинила Ранка Живановиц́, која је, међутим, остала у ОГ СНС.

ОГ СНС сада има 10 одборника, међу којима је и Мирослава Мира Пејица, донедавно један од најистакнутијих фунционера Г-17 Плус у овом делу Србије, која је одборнички мандат добила као кандидат са листе УРС, која је приступила СНС.

– У Србији, рекао бих, ништа ново јер је трговина одборничким и посланичким мандатима постала нека врста најјаче монете – каже др Јездимир Вучетиц́, председник ГО СНС у Лозници. – Нема никакве везе „с неслагањем с политиком локалног ГО СНС, вец́, се ради о неоставреним личним плановима, али, како је рекао и наш председник Александар Вучиц́, више пута, интереси Србије и народа су испред сваког интереса, и свако ко сматра да његове жеље морају да буду испред, треба да зна на који је пут кренуо.

Др Вучетиц́ каже да су ови, као и други одборници, потписали изјаву о верности СНС, која ц́е им, поново, бити прочитана, истичуц́и:

– Нека,онда, виде колико је морална ова њихова одлука.

 

Новости

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ЛУДИЛО! Сад из буџета субвенционишемо и компаније кинеских комуниста са 75,8 милиона евра

5 (3) Зрењанин- На основу решења Kомисије за доделу државне помоћи Републике Србије, које је …

УЗУЗ: Побуна ИТ сектора, НЕНОРМАЛНИМ порезима уништавају српску економију

5 (8) Удружење за заштиту уставности и законитости (УЗУЗ) саопштило је данас да је покренута …

Један коментар

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend