Лудница у Србији!

0
(0)

Чак 97 убица чекало је једног од браће Вучић у близини њихове породичне куће у Јајинцима, где су током викенда нађени зоља, ручне бомбе и кашикара, тврди министар рада и социјалне политике Александар Вулин. Уз вест да је у гаражи на Новом Београду пронађен нови арсенал, ова Вулинова изјава подигла је до максимума тензију у српском друштву, које је већ данима преокупирано маскираним атентаторима, заверама и шпијунима.

– Да ли Андреја или Александра, али једног Вучића су хтели да убију. Не верујем у случајност да се 97 убица нађе на простору где су зоља, гранате и муниције и све то на најидеалнијем могућем месту – изјавио је Вулин.

И министар полиције Небојша Стефановић изнео је нову тезу да је мета атентатора у Јајинцима био премијеров брат Андреј.
Из ког разлога би Андреј Вучић био мета убица, за сада није познато. Да ли је на тај начин послата порука премијеру, такође нико још не зна. Ни да ли постоји могућност да се Андреј Вучић лично замерио некоме.

Тешко је поверовати у наводе појединих медија и портала протеклих година да је Андреј Вучић купио неколико фирми у Србији и да се озбиљно бави бизнисом, као и у могућност да се неком замерио. Наиме, према подацима из претраживача Агенције за привредне регистре, Вучић није власник нити сувласник ниједне фирме, па је поузданост ових информација под знаком питања.

МУП Србије

Како су наводили поједини медији, близак сарадник Андреја Вучића власник је фирме Wин Wин, која се бави трговином компјутерске и техничке опреме. Фирма која је пре годину дана купила Њин Њин је и једна од купаца објеката у Луци Београд, коју је пре неколико месеци бизнисмен Милан Беко понудио на продају. За име Андреја Вучића поједини медији везују и власништво над неколико ексклузивних ресторана у Београду, али његово име се не налази ни на једном документу о власништву.
Званично, Андреј Вучић је запослен у Заводу за израду новчаница на Топчидеру, а опозициони медији оптуживали су га да се у радно време бавио страначким активностима по Србији.

Лажна права лична карта

За Андреја Вучића је везивана и афера „Асомакум“ око истоимене фирме отворене на његово име која је сумњичена за утају пореза. Међутим, Андреј Вучић је тврдио да је ова фирма основана личном картом која му је украдена и потом фалсификована, односно коришћена је с његовим подацима и туђом фотографијом. Суд је пресудио да Андреј Вучић није власник ове фантомске фирме.

АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ ОТКАЗАО СВЕ САСТАНКЕ И НИЈЕ ДОШАО У КАБИНЕТ
Премијер се уплашио атентатора?

Премијер Александар Вучић јуче ујутро није дошао у свој кабинет и отказао је све састанке.
Сузана Васиљевић, премијерова саветница за медије, није знала да одговори београдском „Блицу“ који је разлог Вучићевог недоласка на посао. Ни други извори из Владе нису знали да ли је реч о изненадним државним пословима или Вучићево одсуство има везе с нађеним оружјем и тврдњама министара рада и полиције.

Ипак, премијер је у међувремену наложио да нико од задужених за његову безбедност, укључујући МУП и обавештајне агенције, не обавештава јавност о оружју које је нађено у Јајинцима и Новом Београду до краја истраге.

Тиме није одговорено на питање где се премијер налази, мада је Београдски „Блиц“ приметио да су припадници његовог обезбеђења накратко били присутни за време провере седишта Ер Србије у Новом Београду, након дојаве о бомби.
Претрага је трајала четири сата са псима трагачима, а полицајци су детекторима проверавали и аутомобиле на паркингу. Потом је возило Паркинг сервиса одшлепало бели пежо. Тада су се вратили запослени који су евакуисани након дојаве, али је прилаз паркингу и гаражи зграде остао блокиран.

– Не знамо шта се дешава, зачули смо аларм и изашли – казала је једна од запослених, а били су евакуисани и радници банке која се налази у истој згради, док је неколико околних кафића затворено.

Без трагова оружја у РС

Министар унутрашњих послова РС Драган Лукач изјавио је данас да оружје пронађено у близини куће родитеља Александра Вучића у Јајинцима није регистровано у том ентитету.
– Вероватно се ради о оружју које је остало после рата и прошло неким каналима до Србије – рекао је Лукач и изразио наду да ће истрага да утврди како се оружје затекло код Јајинаца.

МИРОСЛАВ ХАЏИЋ: Министар полиције открио слабе тачке

Председник Управног одбора београдског Центра за безбедносну политику Мирослав Хаџић изјавио је поводом пронађеног оружја да није први пут да носиоци власти у Србији воде јавну истрагу о тајним стварима.

– У озбиљној држави грађани не треба да имају информације о истрагама док се посао не обави. Овако би неко могао да помисли да се шаље сигнал атентаторима да се на време сакрију. Сад је пронађено ново оружје у гаражи у Новом Београду и читава прича се додатно заплиће. Ако се има у виду да смо последњих месеци учестало били плашени ће се нешто догодити, онда све то ствара сумњу да неко намерно производи овакве ситуације које се у литератури зову „јавно страшење грађања“ – каже Хаџић.

Он додаје да још нису идентификовани починиоци, а већ је уведен у игру и брат премијера Вучића.

– Министар полиције саопштава слабе тачке премијера и његовог брата. То је најстроже чувана тајна и тиме се нехотично сугерише некоме где би могао да удари – сматра Хаџић.

Поредећи време кад је убијен премијер Зоран Ђинђић, Хаџић каже да је тада било лако препознати потенцијалне атентаторе и њихове мотиве, док сада јавности нису понуђени одговори на та питања.

Он додаје да је чудно и то што је министар полиције саопштио да Војно обавештајна агенција обезбеђује председника Владе, иако по закону то није њен посао.

Сам поставио, сам смењује

Хаџић наводи да је могуће да дође до кадровских промена у службама безбедности, али подсећа да њих бира Влада.
– Нису они постављени без Вучићеве сагласности. Додајмо томе да Вучић као координатор служби безбедности има увид у то шта и да ли ваљано раде – сматра Хаџић.

ПСИХИЈАТАР ЈОВАН МАРИЋ: УДАР НА ПАМЕТ НАРОДА
По рецепту Ердогана

Медијска драма око пронађеног оружја негативно утиче на народ, тумачи за „Вести“ психијатар Јован Марић.
Он указује да постоји колективно несвесно, развијено код Срба због сећања на убиства краљева и врло свежи атентат на покојног премијера Зорана Ђинђића.

Коментаришући приче о смени неподобних у полицији и службама безбедности,Марић се присећа недавне приче о државном удару и чистки војних и полицијских функционера у Турској до којих је довело управо спиновање информација.

– Био сам тамо у моменту када се прочуло да се дешава државни удар. Мада је било мирно, медији су подигли велику панику, а председник Реџеп Тајип Ердоган је одмах посмењивао и похапсио много људи – подсећа Марић.

Могуће је, каже Марић, и да неко удара на памет народа, али не искључује могућност и да неко распамећује актуелну власт.
Марић сматра да грађани све прате и ако је спиновање добро урађено оно побуђује емоцију нашег патријархалног народа.
– Била би то ипак чудна тема да се скрене пажња људи са немаштине, али видећемо шта ће од свега бити – тумачи овај стручњак.

МИЛОШ ВАСИЋ: ДИЖЕ СЕ ГАЛАМА УНАПРЕД
Драма манир власти

Држава и службе читаву ствар су погрешно урадиле, указује за „Вести“ новинар Милош Васић, који не искључује могућност да је у овој причи реч о распамећивању народа.

– Диже се невиђена галама унапред, уместо да се сачекало да неко дође по то оружје, али су драма и катастрофа прерасли у манир ове власти – оценио је Васић, указујући да се криминалистика и замајавање бирача морају раздвојити.
Он мисли да је можда неко оставио пронађено оружје да га се ратосиља. Јер нема амнестије ако је реч о већој количини нелегалног оружја.

Екипа „Вести“

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Обреновац: Сатанистичка секта коље псе приликом обреда (видео)

0 (0) Покрет „Левијатан“ је објавио снимак злостављања и убиства једног пса. Како је наведено, …

Људи, ко је оставио откључану лудницу?

0 (0) Чудне се ствари, ове зиме, дешавају под капом небеском. Писац ових редова обожава …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *