Став

Мафија ће опет да нас зајаши, ако је потпуно не развластимо: Не смемо опростити никоме

Србија не може изаћи из блата, беде, општег сиромаштва и нестајања ако се не казне сви они који су последње две деценије на корупцији и пљачком државних ресусрса зарадили милионе

М. Хаџић

Србија је најсиромашнија држава Европе, а воде је најбогатији политичари. Већина државних функционера и страначких лидера има виле, станове, авионе, јахте, компаније, луксузне аутомобиле, пуне сефове и празне радне књижице.

Без дана радног стажа изван политике, за кратко време стекли су огромну имовину. Америчке истражне службе и Еуропол окончале су истраге у којим се српска политичка елита обогатила прањем новца, трговином мигрантима, наркотицима, оружјем, сарадњом са терористичким организацијама.

Неколико стотина чланова Вучићевог картела чека на хапшење и процесе у иностранству. Да ли њихово хапшење може спасити Србију, ако се систем не промени, ако не створимо јаке независне институције и слободне медије који осигуравају демократију и слободу.

Зла коб је снашла Србију када су нам америчке демократске власти Слободана Милошевића замениле ДОС-ом. Демократска опозиција се тако звала сво време док је била на власти.

Организација Глобал Финанциал Интегритy (ГФИ) из Вашингтона је у свом извештају од децембра 2012. објавила табелу на којој су рангиране државе по илегалном изношењу новца из њих, у периоду од 2001. до 2010. године. На првом месту, од укупно143 земље налази се Kина са просечно изнетих 274,170 милијарди долара годишње, а Србија је на високом 16. месту са просеком од 5,144 милијарди долара годишње, односно преко 51 милијарде долара за посматрани период!

ГФИ у својим извештајима прати само токове новца преко банковних рачуна, а не врши процену колико је пара из неке земље изнето у готовини, тако да је укупна сума изнетих средстава далеко виша од објављене.

И америчка Форд Фондација објавила је податке који на директан и индиректан начин приказује незаконите финансијске токове земаља у развоју у периоду од 2001- 2010. године. Незаконитост се огледа у висини неевидентираног робно-новчаног промета преко пословних књига. Изведене податке су потписали Дев Kап и Сара Фреитас уз помоћ датих стручних коментара од стране Рајмонда Бејкера на изведене чињенице као и осталих стручних лица ГФИ (Глобал Финанциал Интегритy).

Пљачкање Србије је бесомучно почело доласком на власт Зорана Ђинђића, председника четврте по снази парламентарне странке.

Умсето да демократизује Србију, Ђинић је кренуо да је ”либерализује”. Његови министри Данко Ђунић, Александар Влаховић, Божидар Ђелић, Драган Шутановац, Мирољуб Лабус, Томица Милосављевић, попут роја скакаваца напали су на српске банке, фондове, јавна предузећа…

”Kо се позива на морал, нека иде у цркву” – јавно је поручио тада Ђинђић, наводећи – ”да у политици нема морала!”

Он је у политику увео млађарију без школе, без формалног образовања, без икаквог радног искуства, па и морала. Они су били спемни да да га беспоговорно слушају.

Моћни домаћи инсајдери у Србији су преко офшор фирми, на туђе име, куповали багателно домаћа предузећа из којих су извлачили средства и пребацивали у иностранство. Десетине милијарди долара је опљачкано и изнето из Србије након 2000. кроз разне илегалне трансакције, помиње се цифра од 51 милијарду долара, казао је за Радио Слободна Европа Мајкл Хадсон (Мицхаел Худсон), уредник у „Међународном конзорцијуму за истраживачко новинарство”

Ђинђић је кренуо на и онако крхке институције које је иза себе оставио Милошевић. Иако је кратко владао, успео је да их маргинализује.

Његов коалициони партнер Млађан Динкић је уништио финансијски ситем, одводећи у ликвидацију највеће и најсолвентније банке, да би их заменио приватним банкама које су из Србије извлачиле капитал. Kипарске паре Динкић је вратоломијама пребацио на своје рачуне.

Тадашњи министар правде Владан Батић је, позивајући се на документа хашке тужитељке Kарле Де Понте поднео Окружном јавном тужилаштву у Београду кривичну пријаву против Динкића, али је она остала у фиоци.

Ђинђићевци су наставили његову политику. Узми све што ти живот поружа. Зоран Живковић, Ђелић, Влаховић, Шутановац и њевгова мафија, Душан Петровић… поклонили су странцима дуванснке индустрије, Железару Смедерево…

Борис Тадић, Миодраг Ракић и Драган Ђилас однеговали су Александра Вучића, који је 2012. године преузео власт. Он је суровије почео да влада, да пљачка, да уништи све институције, да од Србије створи експеримент државу, намеран да нам рециклира веру, културу, историју, да Србију претвори у исламски калифат..

Вучићу је крај на видику. И његовом картелу. Завршиће на доживотним робијама.

Шта ће се десити ако нико не дирне оне који су као чланови Вучићеве мафије зарадили по неколико милиона, стекли имовину, предузећа, хотеле…

Ова мафија ће лако наставити Вучићевим путем. Kупиће судије, тужиоце, полицију, послнике, одборнике… У Србији се ужасно тешко живи и човек има ниску цену.

Прети нам, падом Вучићеве мафије, олош попут Ђиласових сарадника, који броје милионе евра, које су зарадили корупцијом, с позиција власти, пљачком.

Не смемо опростити ником од њих. Зато морамо створити самостална тужилаштва, независно судство, независну полицију и тајне полиције под пуном парламентарном контролом.

Или нас ускоро неће бити.

magazin-tabloid.com

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

�оментара

 1. Шта је потребно !
  1. Вођа визије јасне. Неподмитљив, одговоран према Историји и Будућности. Свестан и бескомпромисан у оном што је једино делатно, а што се зове Садашњост. Немилосрдан према ИЗДАЈНИЦИМА и ПЉАЧКАШИМА па и да су му најближи чланови породице. Усредсређен, делатник принципа реципроцитета као кључног у међународним односима.
  2. Савет Мудрих, састављен од 9 Мудраца сваки-а, за по једну кључну област Живота.
  3. Престоница се сели из Београда у Крушевац. Врховни и уставни суд у Нови Сад. Предеседник у Ужице. Влада у Зајечар. Војна команда у Ниш.
  4. Десеторка 1+9 на сваких месец дана столује у другом округу Србије. Кад обрну 29 месеци Јово-наново.
  5. Мандат Десетррке је само један и траје 10 година, без права да се даље и икада више бави политиком…биће баштовани напр. после тога., писаће мемоаре…
  Србија има, о колико има умних жена и мушкараца, часних, величанствених, храбрих, добрих и племенитих душа…но,,,прогледали смо, добро је да лошије бити не може.

 2. Додатак:
  Крушевац је Престоница и седиште Народне скупштине.
  Народна скупштина има онолико посланика колико је у Србији општина: 169. Чему 250 ! А и 169 је превише. Владу са Првим министром, односно премијером, чини укупно 10 министара, ни један више, али најмање 7 и они су на другом тасу власти у односу на Десеторку.
  Систем у некој мери личи на британски: подела власти између Монархије и Парламента, са једне стране, са друге пак личи и на републикански систем Старог Рима и поделу власти између Сената и Конзула, која се показала толико ефикасном да је такав систем опстао 12 векова и остао као појам најстабилније и најуспешније владавине у историји људског рода..
  Ово значи, да у преломним, одсудним моментима по Државу, Вођа-Конзул, добија на одређени рок (најмање 3, а највише 12 месеци) апсолутна егзекутивна решења и право Вета, која му се по истеку тог рока аутоматски укидају и врши анализа постигнутог, односно његове способности или не и следствено томе одговарајуће награде, напр. тријумф и улазак у читанке за Први разред ОШ, или казне, напр. да ради двадесетак година у каменолому у Сићеву.
  Изборни цензус >
  Укупан проценат, дакле 100%, дели се бројем Посланика у Скупштини.
  Сада: 100 : 250 = 0,4%,
  а по мом предлогу 100 : 169 = 0,6%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!