Маја Павловић штрајкује глађу 17 дана, а Брнабићка саосећа

0
(0)

Својим саопштењем председница Владе, у којем саосећа са Мајом Павловић власницом и дикреторком ТВ Kанала 9 и нада се да ће до решења доћи, не само да избегава одговорност за поступке владе, него и вређа интелигенцију свих грађана Србије, сматра Иницијатива жена Србије.

Kако наводе, једно од кључних питања, које је и довело до оваквог радикалног потеза Маје Павловић, јесте питање такси које наплаћују СОKОЈ и ОФПС.

„Висина такси је утврђена тарифама, на које сагласност даје Завод за интелектуалну својину, тако да председница Владе, не може само да саосећа и да се нада, већ јој је дужност да преиспита рад органа у оквиру система на чијем се челу налази. Или је дошло до промена, са којима грађани нису упознати, па је рад Завода прешао у надлежности суда“, наводи Иницијатива жена Србије.

Додају да Павловићева не тражи привилегију и не тражи саосећање, већ тражи своје право и да се поштују закони.

Иницијатива подсећа да су сви органи власти дужни да обезбеде свим грађанима да што лакше заштите и остваре своја права, без одуговлачења и са што мање штете за грађане, уколико то није штетно за државу.

„Пошто органи власти Републике Србије не предузимају оно на шта су обавезни, можемо закључити само једно, а то је да у сваком слободном грађанину виде штету по себе и своје интересе“, додаје се у саопштењу.

Данас онлајн

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Кон: Хитна вакцинација биће расписана брзо

3.1 (8) „Имамо Национални институт за имунизацију то је ново тело које ће бити задужено …

Лончар: Србија једна од првих пет земаља које су потписале уговор са произвођачем вакцина Фајзером

3.9 (7) Министар здравља Златибор Лончар изјавио је да је Србија једна од првих пет …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend