Малчански берберин и даље у бекству, упозорење родитељима и грађанима

5
(1)
Ниш – Пуних десет дана прошло је од почетка потраге и потере за криминалцем и силоватељем Нинославом Јовановићем (46), из нишког села Малча, по којем је овајн злочинац добио надимак Малчански берберин, јер је све своје жртве у прошлости шишао и силовао, због чега је и робијао.

Полиција и Жандармерија још увек траже Јовановића јер је у петак 20.децембра киднаповао Монику Каримановић (12) на путу од њене куће у приградском насељу Суви До код Ниша, до ОШ “Зоран Ђинђић” у насељу Брзи Брод.

Успевао је девет дана од тренутка отмица да бежи и скрива се заједно са девојчицом, све док несрећна, али храбра Моника није спашена – пронађена је у једној викендици у селу Пасјача у недељу 29. децембра.

Девојчица се опоравља у Клиничком центру у Нишу, а потрага за бегунцем и даље траје, јер је Нинослав Јовановић тог истог недељног поподнева када је Моника Каримановић пронађена, побегао кроз прозор поменуте викендице, скочивши у двориште и замакавши у околини.

За Нинославом Јовановићем трага се од суботе 21. децембра и тренутно се претражује подручје између Ниша и Сврљига, а директор полиције Владимир Ребић рекао је да је потрага за Јовановићем приоритет и да ће бити настављена са истом енергијом и истим бројем људи као и док девојчица није била пронађена.

Ребић је рекао да потрагу отежава то што се Јовановић сасвим сигурно унапред и дуго припремао за извршење кривичног дела и у земуницама и напуштеним кућама складиштио воду и храну како би преживео, као и чињенивца да је у селима на југоистоку од Ниша празно од 80 до 90 одсто кућа на подручју на којем се трага за отмичарем, а полиција нема овлашћења да проваљује у закључане куће.

Без обзира на то, истакао је Владимир Ребић, потрага и потера неће се прекидати све док се злочинац не пронађе. Још једном поновљено је упозорење родитељима да пазе на своју децу. Грађани су позвани на опрез јер је Малчански берберин наоружан.

Јуче је, наводно, неколико мешташтана Малче приметило Јовановића у касним поподневним сатима у селу и одмах обавестило полицију, али после те дојаве у овом тренутку најтраженији бегунац  није ухапшен.

Порука захвалности породице Каримановић

Моника Каримановић, која је и даље под негом лекара и присхолога и психијатара у Клиничком центру Ниш, и њени родитељи огласили су се првог јануара поруком коју су упутили, како су рекли „свим људима који су се у невољи нашли девојчици и њеном мајци и оцу, који су све време били уз њихову породицу и онима који су учествовали у потрази за Нинославом Јовановићем”. Захвалили су се и полицији, војсци и жандармерији, лекарима хитне помоћи и нишког КЦ и свим грађанима Србије – свима који су на било који начин били уз Монику.

Вишеструки повратник и осуђеник

За Јовановићем је у току потрага на потезу између Ниша, Књажевца и Сврљига. Он је иначе пуштен је из притвора у марту ове године, када му је изречена првостепена пресуда којом га је Виши суд у Београду осудио је на пет месеци затвора због полног узнемиравања малолетнице путем Фејсбука.

Јовановић је након изрицања поменуте пресуде 18. марта пуштен на слободу, пошто му је притвор урачунат у затворску казну, а у притвору је провео више од пет месеци, преноси Танјуг.

Међутим, није познато да ли је тада одлучено да Јовановић буде уписан у Регистар педофила јер та информација није доступна јавности.

Ова пресуда, којом је осуђен за полно узнемиравање малолетнице путем друштвене мреже Фејсбук, а ослобођен за два кривична дела прогањање, постала је правоснажна 6. јуна пошто ју је потврдио Апелациони суд у Београду, речено је Танјугу у Вишем суду.

У Управи за извршење кривичних санкција која је задужена за вођење овог Регистра Танјугу је речено да су лични подаци из Региста заштићени законом те да није могуће њихова објава у медијима.

Било како било, Јовановић је са слободе починио нови злочин отевши Монику на путу до школе 20. децембра и злостављајући дете десет дана, до 29. децембра када је пронађена у викендици у селу Јасеновик.

Јовановић је раније у два наврата био осуђиван за силовање на 10 и 12 и по година затвора, које је издржао. Србији је тренутно 306 особа уписано у Регистар педофила. Реч је о особама које су правоснажно осуђене за неко од кривичних дела против полне слободе над малолетницима, за које се примењује „Маријин закон”, усвојен 2013. године.

Јовановић је био ухапшен средином октобра 2018. године под сумњом да је преко месинџер апликације слао поруке већем броју женских особа. Порукама их је прогањао тражећи да му доставе своју исечену косу или да их шиша у замену за новцану надокнаду.

Био је осуђен на 12 година затвора јер је једну 12-годишњу девојчицу ошишао и силовао, а 90-тих такође због силовања на 10 година затвора.

Аутор: Тома Тодоровић, Политика.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Вучићева полицијска сила у напуштеним селима већ девет дана не може да пронађе отету девојчицу!

5 (1) Већ девет дана траје потрага за девојчицом Моником Kаримановић из Сувог Дола код …

Судијама и тужиоцу који су на слободу пустили педофила и киднапера ОДМАХ поделити ОТКАЗЕ!

5 (4) Кaда је Нинославу Јовановићу, познатијем као Малчански берберин, 2006. године, казну са 15 …

Један коментар

  1. Ја нигде нисам прочитала(?) да је неко својим очима видео овог човека , са девојчицом. Све је магловито, нејасно , без доказа. Како знате да је искочио кроз прозор ако није виђен при искакању? Или је ово један од могућих паравана , да се Власи не досете………….

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend