Србија

„Мали, сетили сте се животне средине зато што сте нашли комбинацију“

Министре Мали, сваки пут одговарате са све мање аргумената, а све више увреда. Овај пут сте успели да на 10 конкретних цифара о новом задужењу одговорите искључиво увредама, без и једне једине цифре. Али нема везе, ја ћу наставити са цифрама и чињеницама, а Ви слободно наставите са увредама – стоји у саопштењу Душана Никезића, председника Ресорног одбора за привреду и финансије.

Даље се наводи:

Нисте се ви сад сетили екологије зато што вам је стало до здравља људи, јер онда не би дозволили Кинезима да бесомучно трују људе у Бору и Смедереву, не би годинама одлагали коришћење постројења за одсумпоравање у Костолцу, не би сваке године толерисали да депонија у Винчи месецима гори и трује Београђане и не би са Рио Тинтом договарали масовно исељавање људи и загађење воде и земљишта у Подрињу

Ви сте се сетили животне средине само зато што сте нашли комбинацију како да зарадите и на екологији, као што већ зарађујете на путевима, енергетици, некретнинама, ИТ-у, житу, хотелима, авио саобраћају, медицинској опреми, телекомуникацијама, наоружању… и буквално свим другим областима у које држава улаже новац.

Сада се позивате на Зелену агенду, а правили сте се луди када је ЕУ прошле године понудила 9 милијарди евра бесповратних средстава за пројекте Зелене агенде на Западном Балкану, са посебним нагласком на постројења за прераду воде у Србији, па ви брже-боље уговорили те исте пројекте са Кинезима за невероватних 3,2 милијарде евра.

Као што сте се правили луди и када је ЕУ нудила да покрије 50% трошкова спалионице у Београду, која је тада коштала 179 милиона евра и предвиђала да произведена струја остане Београду, па сте уговорили јавно приватно партнерству за спалионицу које ће Београђане коштати 1,15 милијарди евра, а струја бити власништво приватног партнера.

Правили сте се луди и када сте одобрили да се из државне касе исплати 75 милиона евра за Линглонг, кинеску мега фабрику гума, која се увелико гради без еколошке студије и која ће деценијама прљавом технологијом загађивати и Зрењанин и Банат и овај део Европе.

Правите се луди и сад, када термин Зелена агенда користите искључиво као изговор за додатно задужење земље, кроз издавање “зелених обвезница” којима, како кажете, планирате да финансирате пројекте производње енергије из обновљивих извора, а чији су власници данас кумови и родбина највиших државних функционера.

Као што видите, нема код вас бриге ни за људе ни за животну средину, већ се на крају све сведе искључиво на комбинације и финансијски интерес – стоји на крају саопштења Душана Никезића, председника Ресорног одбора за привреду и финансије.

Извор: SRBIN.info

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Back to top button

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!