Алабар је посредник а малац је Вучићев перач новца који се пере преко низа офшор компанија регистрованих у УАЕ!

Алабар је посредник а малац је Вучићев перач новца који се пере преко низа офшор компанија регистрованих у УАЕ!

Хрватски медији пишу о томе како иза Еагл Хиллса који је на поклон добио 68% власништва над Београдом на води, стоји у ствари новац српских тајкуна и политичара.
Ситуацијиа у којој наводни арапски инвеститори формално имају већинско власништво у Београду на води, а при томе ни на који начин не учествују у развоју пројекта, указује да се очигледно ради о индиректном управљању новцем Вучићевог режима. Модел је сличан ономе који се користи у пореским рајевима, иако је Србија све сем било какав рај. Осим за појединце из врха власти и њихове сараднике.

Каде је први пут новац који је убачен па извучен из Београда на води по налогу правог власника покушао да уђе на територију Европске уније, односно у Хрватску, у трансакцији куповине хотелске групе, одмах су реаговала регулаторна тела за прање новца у циљу заштите грађана и пореског система, о чему је писао хрватски Национал. Овакви модели „улагања“ новца познати су у пореским рајевима и ауторитарним земљама са великим утицајем нарко картела као што је то случај у Србији, јер је то један од начина за прање огромних количина прљавог новца.

Али то у озбиљним земљама не пролази. Након писања Национала, крајње је време да се јавности у Србији да одговор на питање ко је стварни власник Београда на води. Крајње је време да се независним институцијама укључујући и Тужилаштво, омогући увид у комплетну документацију пројекта Беграда на води на територији поклоњеној УАЕ.

Ко су стварни власници правног лица које је власник Београда на води, одакле потичу иницијални извори средстава за Београд на води и позајмице које су од тог правног лица пребачени на рачуне у Београду? Време је да у јавност изађју документи о до сада тајним диловима који дефинишу поделу профита и интереса заинтересованих у овом пројекту за који ће се сасвим сигурно испоставити да је превара века.

Биће занимљиво да се сазна да ли је чувени Алабар заиста инвеститор, односно особа којој је Србија поклонила земљиште и некретнине вредне милијарде евра или је он само перач новца Вучићевог режима. Уколико је ово друго, а све говори да јесте, јасно је ко је прави власник Београда на води.

Директно.рс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Весићево обезбеђење пљачкало музеје, дао им 5 милиона евра, повезани с Беливуком!

Весићево обезбеђење пљачкало музеје, дао им 5 милиона евра, повезани с Беливуком!

Град Београд и градска предузећа у последњих годину дана дали су пет милиона евра за …

Вучићева сарадница Сузана Васиљевић није прошла безбедносну проверу ВБА

Вучићева сарадница Сузана Васиљевић није прошла безбедносну проверу ВБА

“Њој је оспорена безбедносна провера од стране ВБА 2012 да може да се запосли у …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *