fbpx

Марш за одбрану новчаника

0
(0)

Београд – Празни новчаници, све већа економска дубиоза у коју упадамо и неодговорност власти према држави и њеним грађанима мотивисали су групу младих људи, окупљених у Фискалну коалицију, да организују први Фестивал пореских обвезника. Богат политичко-економски програм почео је синоћ трибином о младима и тржишту у Дому омладине и завршава се у суботу, подневним Маршом пореских обвезника. 

– Одлучили смо се на ово због економске ситуације која се прелива на новчанике грађана, због неодговорних и бахатих политичара који захтевају од грађана да се одричу и штеде, док држава троши више него што може да произведе, испуњава захтеве интересних група, тако продубљује јавну потрошњу и буџетски дефицит – каже Милош Николић, политички директор Фискалне коалиције.

Када се на стотине грађана, колико их се очекују у суботу испред СКЦ-а, прошета до зграде Министарства финансија, представници Коалиције предаће и повељу са захтевима. „Тражимо да Влада мање опорезује грађане, да држава смањи потрошњу и да се мање задужује“, напомиње Николић. Док испред те исте зграде најављују дешавања за наредне дане, Николић каже да су њихови захтеви нужан, али не и довољан услов да Србија крене у правцу реформи. „Ово не треба схватити само као критику ове власти, ми подржавамо добре одлуке које доносе, али не и оне козметичке“, напомиње Николић.

Фестивал је, кажу организатори, замишљен као прва тачка константног притиска на доносиоце одлука о нашем новцу. Портпарол Коалиције Никола Парун напомиње да су имали добру и јаку кампању на интернету и да се осим у Београду за Фестивал чуло и у другим градовима, попут Крагујевца или Ниша.

 

Данас

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Професор писмено одбио да присуствује дочеку Вучића у Косовској Митровици!

0 (0) Пред најављени долазак Александра Вучића на Косово и Метохију, над Србима се врши …

Брисел кочи кинеске инвестиције у Србију!

0 (0) Кинеска инвестициона офанзива на Србију се наставља. Након што је компанија „Шандонг линглонг” …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *