Министру владајуће странке мито преко Звезде

0
(0)

Хапшење Милета Брежанчића, сувласника и директора фирме МБ гас оил, и Небојше Јањића, некадашњег помоћник министра животне средине и просторног планирања Оливера Дулића, представља опасност по неколико бивших и садашњих највиших функционера власти. Међу њима је и некадашњи министар Владе Србије из редова и данас владајуће странке. Сумња се да су они узимали мито за информације о истрази против Брежанчића, али и за дозволе за изградњу објеката његовог предузећа.

Сви они наћи ће се под истрагом уколико Брежанчић одлучи да говори. „Вести“ су дошле у посед службене белешке из 2011. године, која се налази у Специјалном тужилаштву за организовани криминал.

Реч је о документу са изјавом Антонија Ушљебрке, бившег директора правне службе МБ гас оил. У њој се наводи да је током поступка за добијање дозволе за градњу неког објекта Ушљебрку звао министар српске Владе из тог времена, чије је име познато редакцији.

Тај министар рекао је Ушљебрки да што пре поднесе захтев за дозволу, јер је сазнао да Специјално тужилаштво води истрагу против њега. МБ гас оил је у року од два дана добио дозволу. Мито није дато овом министру директно. Уместо тога, МБ гас оил исплатио је донацију од 300.000 евра ФК Црвена Звезда.

Ушљебрка је неколико дана након што је дао овај исказ, јавио истражитељима да је неко из МУП-а Србије упозорио Брежанчића да му се спрема хапшење и да би требало да се склони.

Упозорење је прослеђено преко извесне београдске новинарке. Каснија истрага је показала да је та новинарка у то време разговарала са тројицом високих функционера МУП-а Србије. При том, са једним од њих разговарала је неколико пута.

Како сазнајемо, хапшење Брежанчића и Јањића одлагано је четири пута због интервенције „виших инстанци“.

Приватно привођење

Ушљебрка је описао и како се Брежанчић обрачунавао са непослушним радницима. Према његовим речима, Брежанчић је преко једног од главних људи Управе криминалистичке полиције, чије је име познато редакцији, издејствовао хапшење двојице пословођа МБ Гас оил. То је учинио, јер са пословођама није био у добрим односима иако није било доказа да су починили кривично дело.

 

Вести

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Звонко Веселиновић, Милан Радоичић и њихови пословни партнери приватизацијом три предузећа до уносног посла за ЕПС

4.8 (5) Бизнисмени са севера Kосова Звонко и Жарко Веселиновић и Милан Радоичић, заједно са …

ПАМЕТНИ СРЕДИО! Етихад за 49% Ер Србије платио 40 милиона €, па сада продао Србији 31% за 100 милиона €

4.5 (11) Србија је 2013. године, компанији „Етихад“ из Уједињених Арапских Емирата продала 49% удела …

Један коментар

  1. OVI sad hapse ONE, kad ONI ponovo dođu na vlast hapsiće OVE, a OVI i ONI će se izvući i od svega ostane zabava za narod

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend