МИСТЕРИЈА ФОНТАНЕ НА СЛАВИЈИ: Коштала 1,8 милиона евра, а инвеститор непознат, подигнута без грађевинске и употребне дозволе

МИСТЕРИЈА ФОНТАНЕ НА СЛАВИЈИ: Коштала 1,8 милиона евра, а инвеститор непознат, подигнута без грађевинске и употребне дозволе

0
(0)

БЕОГРАД – Према истраживању Истиномера, ни Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу Београда, нити Секретаријат за саобраћај не знају ко је инвеститор градње фонтане на Славији, вредне 1,8 милиона евра.

Наиме, Секретаријат је за Истиномер изјавио да је инвеститор радова била Дирекција за грађевинско земљиште, док у Дирекцији кажу да они нису били инвеститор, већ да су само спровели јавну набавку за извођење радова.

Истраживање Истиномера је показало да је фонтана подигнута без грађевинске и употребне дозволе, само са решењем о изградњи, пошто је изградња фонтане „увучена“ под реконструкцију Трга Славија, уместо да се посматра као засебан пројекат.

Изградњу фонтане је пратило много контроверзи, што показује и податак да је само 10 дана пре пуштања фонтане у рад донета одлука о измени уговора о изградњи, која се односи на хидротехничке и електроенергетске инсталације.

Том одлуком је, између осталог, предвиђена промена пумпи и увођење додатне противпожарне опреме.

Такође, и даље је нејасно да ли ће фонтана радити током целе године, или само 8 месеци годишње, као што није познато ни да ли има сензоре за ветар, који би ограничавали висину млазева током ветровитих дана.

Курир/Истиномер/Фото РАС Србија

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Почело припремно рочиште за Јовањицу 2

Почело припремно рочиште за Јовањицу 2

0 (0) У Специјалном суду у Београду почело je припремно рочиште у процесу против окривљених …

Уочи судњег дана: Чекајући пад, чланови Вучићевог картела краду као луди

Уочи судњег дана: Чекајући пад, чланови Вучићевог картела краду као луди

4.6 (12) Режим Српске напредне странке је на стакленим ногама, власт се љуља, али Александар …

3 Коментара

  1. То је урадио клан МАЛИ … БРАЋА ВУЧИЋИ
    Јадна Србија и наш народ са таквом влашћу !

  2. Sad se svi prave ludi. Kao nemaju oni pojma. A svi su dali svoj doprinos. Uostalom, kako smeju da ne znaju ko je investitor koji je u sred glavnog grada izgradio neki objekat? Da li to znači da svako može da izgradi šta hoće, pa i da objektom pobije pola grada, jer oni neće reagovati, jer „neće imati pojma“. Hoću da kažem kako je nepoznati investitor mogao da izgradi nepropisan objekat u sred glavnog grada bez propisne gradjevinske dozvole? Zar nije bila dužnost čitavog niza inspekcija da to primete, prate i zabrane gradnju odmah na početku i sruše dotad izgradjeno? Ja ne smem da zamenim prozore na sopstvenom stanu bez saglasnosti od opštine, a neki nepoznati investitor izgradio fontanu koja mokri podase u sred Beograda!!!

  3. pa bre BEOGRADJANI SRUSITE je ovi dzihadisti prusise pola sveta a VI ne mozete jednu fontanu.ili ovo pise neko iz vrzogrnaca pa ga bas zabole za fontanu.i da pitam jos; zasto nema potpisa onog ko pise ovo sto mi citamo a mi (ja) moram da ostavim mail adresu,dal nije i to DEMOKRATSKI…

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend