Мутава, пусти продају Комерцијалне него шта ради БИА тамо?

Премијерка Србије Ана Брнабић је рекла да се се држава припрема за евентуалну приватизацију Комерцијалне банке, али да то није коначни закључак владе и да ће тек бити донета одлука.

– Још вагамо које је најбоље решење -рекла је премијерка истичући да ће држава свакако бити веома обазрива и да неће пристати на било кога ако се уђе у процес приватизације.

На питање новинара да ли ће „ово што се дешава“ (афера) у Комерцијалној банци утицати на евентуалну приватизацију, Брнабић је рекла – спремамо се за приватизацију Комерицијалне банке, али то није коначни закљуцак владе , на том закључку се ради.

Да ли је у Србији баш све на продају?

– Свакодневно разговарамо са сувласницима ИФЦ и ЕБРД и вагамо шта је у најбољем интересу градјана и државе – навела је премијерка.

Она каже да је, по њој, најбоље да се крене у приватизацију, пошто је држава Србија мањински власник.

– Чак и ако кренемо тражићемо стратешког партнера, који је добар и уколико се јаве неке од најачких банака постоји могућост да валда прода и свој удео у банци, али то не мора да заначи, бићемо обазриви у приватизацији и видећемо да ли ће то бити у најбољем и најдугочнијем интересу Србије – истакла је Брнабић.

Вестионлине, Танјуг

Актуелно

АЈДЕ! Преко социјалних станова до нивоа највећих светских служби

СРБИЈА нема већи интерес од очувања слободе, а када њу имате уз мир и стабилност …

Досије „Полицијска мафија“ (2): Гашићев кум и бивши безбедњак наручили убиство полицајца!

Криминална група коју је предводио бивши директор БИА-е, Саша Вукадиновић, његов зет Зоран Јовановић, затим тужилац Миљко Радисављевић, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons