петак , новембар 17 2017

Мутава, пусти продају Комерцијалне него шта ради БИА тамо?

Премијерка Србије Ана Брнабић је рекла да се се држава припрема за евентуалну приватизацију Комерцијалне банке, али да то није коначни закључак владе и да ће тек бити донета одлука.

– Још вагамо које је најбоље решење -рекла је премијерка истичући да ће држава свакако бити веома обазрива и да неће пристати на било кога ако се уђе у процес приватизације.

На питање новинара да ли ће „ово што се дешава“ (афера) у Комерцијалној банци утицати на евентуалну приватизацију, Брнабић је рекла – спремамо се за приватизацију Комерицијалне банке, али то није коначни закљуцак владе , на том закључку се ради.

Да ли је у Србији баш све на продају?

– Свакодневно разговарамо са сувласницима ИФЦ и ЕБРД и вагамо шта је у најбољем интересу градјана и државе – навела је премијерка.

Она каже да је, по њој, најбоље да се крене у приватизацију, пошто је држава Србија мањински власник.

– Чак и ако кренемо тражићемо стратешког партнера, који је добар и уколико се јаве неке од најачких банака постоји могућост да валда прода и свој удео у банци, али то не мора да заначи, бићемо обазриви у приватизацији и видећемо да ли ће то бити у најбољем и најдугочнијем интересу Србије – истакла је Брнабић.

Вестионлине, Танјуг

Актуелно

Апатински пчелари: 100 евра награде за информацију о крадљивцима кошница (видео)

Кошнице пчелара поново су на удару лопова. Према речима апатинских пчелара, лопови прво типују, а …

Суд поништио решење директора полиције: Нишки инспектор се враћа на посао

Инспектор нишке Криминалистичке полиције Небојша Благотић, познат по вођењу акције хапшења “нафтне мафије” 2013, послат …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons