На рафовима органско млеко

На рафовима органско млеко

ПОТРОШАЧИ у Србији, први у региону, могу да пију органско млеко и јогурт, али и једу органски сир и павлаку. На рафовима продавница од уторка су у понуди “Имлекови” органски производи под заједничким именом “бело органик”. Од уобичајених млечних производа биће скупљи од 20 до 25 одсто.

Органско млеко производи се на органској фарми “Велвет” у Чуругу, а “Имлек” произвођачима плаћа 30 одсто више него за обично сирово млеко. Део производа ће стићи и до купаца у Румунији, Мађарској, Аустрији и Словенији.

– Ми у овом тренутку са фарме добијамо 17.000 литара органског млека дневно и све ћемо прерадити у органске производе – рекао је Слободан Петровић, директор “Имлека”. Цене ових производа на почетку ће бити за десетак одсто више од конвенционалних млечних производа, али не на дужи рок. Касније ће органски млечни производи бити скупљи од 20 до 25 процената, али не више од 30 одсто.

Влада Србије је ове године предвидела 200 милиона динара подршке органској производњи. На фарми у Чуругу краве имају посебан третман – чекају их душеци у шталама, уживају у четкању, расхлађивању лети.

 

Новости

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Предлог за промену политичког система Србије

Предлог за промену политичког система Србије

Неопходно је започети са променама у политичком систему како би се он прилагодио тренутној реалности …

Слободан Рељић: Независно судство! Али од кога?

Слободан Рељић: Независно судство! Али од кога?

Сад смо у прилици да гледамо докидање „треће гране власти“. Судство ће се претворити у …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *