НАЈНОВИЈА ВЕСТ! Вулин отишао да служи војску 15 дана

НАЈНОВИЈА ВЕСТ! Вулин отишао да служи војску 15 дана

Министар Александар Вулин је прошао лекарске прегледе и, према Данасовим сазнањима, јуче је задужио униформу како би учествовао на вежбама резервног састава.

– Министар Вулин, очигледно са комплексом због неслужења војног рока, уместо да се озбиљно бави системом одбране који је под њим све време у регресији, жели да нам покаже како вишак слободног времена може да посвети војничким данима, каже за Данас Драган Шутановац, бивши министар одбране, коментаришући одлуку актуелног министра да се добровољно пријави на обуку резервног састава Војске Србије.

Kако наводи Шутановац, за време чијег мандата је укинуто обавезно служење војног рока, процес професионализације Војске Србије као једна од највећих реформи након 2000. године није завршен док се не формира активна резерва.

– Уместо да настави са унапређењем система, министар Вулин је одлучио да се под старе дане регрутује и да покаже како је с годинама млађи и способнији. И поред чињенице да су направљени помаци у опремању, ВС има огроман проблем са одливом кадра, као и са све слабијим одзивом за добровољно служење војног рока и то су теме којима треба да се бави Министарство одбране – наглашава Шутановац.

Новица Антић, председник Војног синдиката Србије сматра да Александар Вулин ни по ком основу не може да буде примљен на обуку за резервисте.

– Kао неко ко није служио војни рок због тога што није прошао лекарски преглед, он никако не може сада да прође тај преглед. Уосталом, пошто није служио војску, никако не може да буде преведен у састав резервиста – каже Антић, истичући да члан Закона о војсци који дефинише надлежности министра нигде не спомиње учешће у вежбама.

Ипак, Антић истиче да се Вулиново петнаестодневно одсуство из Министарства одбране неће превише осетити.

– Он никада није ни руководио министарством, већ су то чинили његов секретар и његов помоћник. Он је само, мимо закона, користио војску за сопствену промоцију. Овим пријављивањем на вежбе само наставља да прави ријалити програм од војске – истиче Антић и додаје да ће Вулинов потез демотивишуће деловати на остале грађане да се пријаве.

Подсетимо, Александар Вулин је пре два дана на РТС-у најавио своју жељу да се пријави на вежбе резервиста.

– Желим да пођем од себе и сопственог примера. Ја сам као министар одбране искористио прилику да се добровољно јавим за обуку. Од сутра, када прођем медицинске прегледе, ја ћу бити један од резервиста који ће пролазити петнаестодневну обуку у којој ћемо се обучавати за све оно што сви ми који нисмо служили војску сада имамо прилику да то и урадимо, рекао је Вулин.

Данас.рс

фото: Фонет

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

ЗОРАНА МИХАЈЛОВИЋ: Расељаваћемо одређена села, која сметају страним инвеститорима! (видео)

ЗОРАНА МИХАЈЛОВИЋ: Расељаваћемо одређена села, која сметају страним инвеститорима! (видео)

Српска села су проблем за инвестиције… Сви мештани Kривеља биће пресељени и Влада ће формирати …

Од изјава Беливука и Миљковића формирати посебан предмет и испитати да ли су лица из власти помагала криминалцима

Од изјава Беливука и Миљковића формирати посебан предмет и испитати да ли су лица из власти помагала криминалцима

Бивши члан Државног већа тужилаца Станислав Дукић изјавио је да би због изјава Вељка Беливука …

2 Коментара

  1. BOZE SACUVAJ I SAKLONI NAS OVIH LUDAKA!
    O, LJUDI …

  2. Тотално лудило. Да човек не веруje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *