Напредна лоповска банда продаје и РТБ Бор

0
(0)

Министарство привреде објавило је у данашњем издању Политике јавни позив за избор стратешког инвеститора за Рударско-топионичарски басен Бор, а петак ће позив бити објављен и у Фајненшел Тајмсу. Тендером је предвиђена докапитализација у којој је инвеститор обавезан на улагање од најмање 350 милиона америчких долара, а рок за подношење пријава министарству привреде је 20. август.

Продукција: Радио телевизија Бор ( РТВ Бор)

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Напредне економске убице јавно признају да економску политику Србије води ММФ

4.2 (5) МЕЂУНАРОДНИ монетарни фонд дао је зелено светло за повећање плата у јавном сектору …

ЛУДИЛО! Сад из буџета субвенционишемо и компаније кинеских комуниста са 75,8 милиона евра

5 (3) Зрењанин- На основу решења Kомисије за доделу државне помоћи Републике Србије, које је …

3 Коментара

  1. hiperaktivni picousti psihopat nikako da se primiri i dobije odgovarajucu terapiju. – umesto da mu daju da plevi i okopava, on bi da krcmi i prodaje, pravo zlato za sarene papirice i oraje.

  2. Доктор са Чубуре

    Од рудника цара Соломона па до данас, ово је први златни рудник у историји света који је пословао са губитком.

  3. С РУДАРСКИМ ПОЗДРАВОМ, СРЕЋНО РТБ БОР-у!!!

    Најзад је тендер за стратешког партнера РТБ Бор расписан. Најава је била децембра 2017., мартa, маја-јуна и најзад је расписан, срећно РТБ Бор и Влади Србије. Ако се изврши приватизација, то ће бити трећи власник од почетка рада и то прво француски власник и непосредно пре Другог светског рата Немци су купили РТБ Бор од Француза. Да се разумемо, РТБ Бор је, задњих година, доведен на нивоу 1938. године по производњи бакра, сребра и злата као финални производи, а прерада и остала производња у РТБ Бор је затворена по заслузи челника, Спасковског. У РТБ Бор је инвестирано више од пола милијарде евра у рудницима и топионици. Да се разумемо, није изграђена нова топионица, већ само флеш пећ за топљење, а остали делови и инфраструктура остали су из ранијих фаза градње. Ако он води реализацију тендера, а Влада га опонаша, не пише се добро некада познате светске компаније РТБ Бор. Ово је трећи покушај приватизације РТБ Бор, два са Купрумом и А-Теком су пропали. Трећа срећа, зависи од провизије!?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend