fbpx

Напредњаци у Чачку пали на испод 35% подршке у бирачком телу

0
(0)

Према истраживању јавног мњења, не рачунајући неколико општина у Београду где СНС најлошије стоји, град са највише изгледа за смену СНС власти је Чачак, пише портал Директно.рс

Kада би у овом тренутку комплетна опозиција изашла на изборе у Чачку и када нико после избора не би прешао на другу страну – СНС више не би била власт у овом граду. У овом, одувек опозиционом, граду на Западној Морави политичка сцена је често била турбулентна и бунтовничка, а многи управо Чачанима дају највеће заслуге за смену Милошевићевог режима 5. октобра 2000. године. Ово је град у коме су Двери на прошлим локалним изборима 2016. самостално освојиле 25 одсто гласова.

Такође, када би се одржали локални избори и када не би био спуштен цензус на 3 одсто, у Чачку би СНС освојио свега 35 одсто гласова, док би СПС био испод цензуса са свега 3,5 одсто гласова.

На другом месту би био Савез за Србију са 29 одсто гласова, док би странка Велимира Илића – Нова Србија – која је две деценије владала Чачком била на ивици цензуса са тренутних 4 одсто. Тас на ваги би биле групе грађана које се оснивају у последње време, пре свега група око чачанског адвоката Ивана Ћаловића (на прошлим изборима био несуђени кандидат СНС-а за градоначелника) која би према тренутним мерењима добила око 8 одсто, док би остале групе грађана биле испод цензуса.

Озонпресс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

СКАНДАЛ! Волонтери СНС у Смедеревској Паланци од пензионера узимају 1.000 динара

4.3 (24) У Смедеревској Паланци волонтери СНС , који би требало да бесплатно помажу пензионерима …

И ПОРЕД ИЗРИЧИТЕ ЗАБРАНЕ: СНС злоупотребљава епидемију у предизборне сврхе (фото)

5 (3) Иако су са највишег државног врха стигли апели да се прекину све предизборне …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *