Напредно грађевинарство: ТРЕЋЕ клизиште прорадило и обрушило се на Коридор 10!

0
(0)

На источном краку Коридора 10, на делу ауто-пута од Ниша ка Пироту, код села Црноклиште прорадило је клизиште. Потпорна бетонска ограда није оштећена, али се, како кажу надлежни, земља обрушила преко ње.

Засада није познато када се део брда обрушио преко нове ограде ауто-пута, а Душан Мијак, шеф пројекта на овом делу Коридара, рекао је да су упознати са овим проблемом, и да се већ ради на санацији клизишта.

– Ради се о ситном локалном одроњавању, фирма која изводи радове на овом делу је обавештена о проблему и већ се ради на санацији. Ово је малтене уобичајено, ради се о врло нестабилном терену, и већ су предузете све потребне мере да се очисти пут. Буквално се боримо са природом – рекао је Мијак.

Мада је Мијак овом изјавом очигледно покушао да „угаси ватру“, на слици испод јасно може да се види да у питању није тако мало клизиште, а да врло вероватно постоји могућност да се одрони и остатак овог брда које се налази изнад самог пута. Надамо се, наравно, да се то неће догодити, али од оних које СНС ангажује да нешто направе – ништа нас не би зачудило.

Извођач радова на овом потезу је бугарска фирма Траце, а радови трају већ неколико година.

Подсетимо, део ауто-пута Ниш – Димитровград, од Црвене реке до уласка у Пирот, где се и појавило клизиште, свечано је отворио тадашњи премијер Србије, а сада председник Александар Вучић крајем 2015. године (на слици испод). Убрзо је откривено да је свечано отворен, а да претходно и није био завршен.

То су касније и потврдили у Министарству саобраћаја.

Такође, на јужном краку Коридора 10 код Грделице, у марту ове године обрушио се потпорни зид, а министарка Зорана Михајловић је рекла се не зна ко је кривац. И на овом деоници ауто пута радове изводи компанија Траце из Бугарске.

Јужне вести

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

„Вучићу лажове, све нам је теже и црње“

4.7 (12) Ову колумну почећу понављањем завршног дела текста „Док си ти „поносан“ на нас, …

Компанија Фајзер од које Вучићева банда тровача купује вакцину подмићивала докторе у Србији?

4.6 (11) На сајту РТС-а се може наћи чланак из 2012 године под насловом: ”Афера …

2 Коментара

  1. Нема када министарка Михајловић да се бави Коридором, она нити то разуме , нити уме, али ће зато родном равноправношћу да нас убија у мали мозак….
    Ко је крив министарко што је брдо кренуло ка коридору???

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend