Народним парама платили одмор запослених

Народним парама платили одмор запослених

0
(0)

Државна ревизорска институција објавила је јуче Извештај о ревизији завршног рачуна Националне службе за запошљавање за 2014. и утврдила да је ова државна служба омогућавала својим запосленима закуп објеката за одмор и опоравак по ценама од 157 до 330 динара дневно. По овом основу НСЗ је у 2014. остварила 184.000 динара прихода, а на име текућих трошкова за одмаралишта плаћено је 6,04 милиона динара.

При том НСЗ није извршила обрачун пореза и доприноса на основицу пореза за пружене погодности запосленима.

У поступку ревизије утврђено је да су запослени у Националној служби за запошљавање остваривали право на коришћење објеката за одмор и опоравак којима располаже НСЗ. Наведено право је утврђено Правилником о коришћењу објеката за одмор и опоравак запослених у НСЗ. Износ дневне накнаде за коришћење објеката за одмор и опоравак у 2014. био је од 157 до 330 динара за запослене и чланове уже породице у зависности од објекта, од 78,5 до 165 динара за децу запосленог од 7 до 14 година и од 418 до 880 динара за трећа лица.

Државни ревизор је утврдио и да је НСЗ у 2014. набавила добра, услуге и радове у поступцима јавних набавки најмање у вредности од 119,46 милиона динара који нису усаглашени са прописима који уређују ову област.

У поступку ревизије утврђено је да је НСЗ закључила два уговора за текуће одржавање и поправке објеката у вредности од 72,33 милиона динара, а да процењена вредност јавне набавке није заснована на спроведеном истраживању тржишта предмета јавне набавке и без уговорених количина радова. Закључила је пет уговора о набавци услуга у вредности од 32,37 милиона динара, при чему је условима из техничке спецификације предмета јавне набавке нарушено начело конкуренције и извршила плаћања у износу од 14,76 милиона динара без закљученог уговора и спроведеног поступка јавне набавке.

Аутор: Александар Микавица

Фото Д. Јевремовић

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Укида се плаћени годишњи одмор!

Укида се плаћени годишњи одмор!

0 (0) ПОШТЕНОМ раднику, новим Законом о раду, ако предложено решење не буде измењено, укида …

Путин на одмору (видео)

Путин на одмору (видео)

0 (0) Без коментара. Да ли је овај текст користан? Кликните на звезду и оцените! …

Један коментар

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend