Фото Танјуг

Нећеш ти ГОЛУМЕ никоме одређивати где ће и како славити Васкрс, јел ти јасно!

5
(2)

ЕПИДЕМИОЛОГ др Предраг Кон сматра да за сада нема ни говора о укидању мера, имајући у виду да смо на максимуму епидемије.

– Да нисмо то тада урадили сада би били у великом проблему. Све мере се на крају своде на смањење контаката. Још ове две недеље, да прође шеста недеља, морамо имати забрану контаката. Сваки грађанин треба да зна да мора тако да се понаша – рекао је др Кон на конференцији за медије у Палати Србија.

Стручњак сматра да би били у великом проблему да нису уведене строге мере забране контаката, али се залаже за још строже.

– Ја сам за потпуну забрану контаката. То би значило да двоје људи не може да видите на улици без два метра растојања. Моја идеја је озбиљнија од забране кретања. Подржали смо одлуку да полицијски час буде од петка до понедељка и до краја недеље ће бити још нових података– рекао је епидемиолог и додао да је потпуно јасно да неко ко представља глобално јавно здравље говори о томе да мере и даље треба да се спроводе.

Он је рекао да не може да зна да ли ће и колико то бити настављено, а истиче да то искључиво зависи од резултата које будемо имали.

– Имамо огроман број новотестираних, и очекујемо да ћемо откривати и благе случајеве. Битно је да што више потискујемо могућност да се преношење вируса уз период највише агилности потпуно спречи – рекао је др Кон.

Доктор Кон одговорио је и на питање у вези прославе Ускрса.

– Што се тиче Ускрса верујте да је ова ситуација сада на највишем могућем ступњу тако да није посебно размишљано о самим празницима. Ако буде било потребно да се за празник спроводи забрана кретања или контаката то захтева да се слави на посебан начин. Верујем да ће свако наћи начин у свом дому да то уприличи. Исто важи и за јеврејске празнике, неће бити великих окупљања зато што се чува живот – рекао је Кон.

Novosti Online

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

KОН СВЕ ЛУЂИ: Званично захтевам да се уведе забрана контакта међу људима!

3.8 (13) Епидемиолог и члан Kризног штаба Предраг Kон изјавио је јутрос да се очекује …

Предраг Кон: “Ништа Црква, ништа гости, славите као под Турцима”

4 (8) Свако окупљање, па и оно током периода верских слава и празника, представљају повећан …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend