Некоме ће да заигра мечка пред вратима а некоме ће да улети жедан чопор вукова у обор

Некоме ће да заигра мечка пред вратима а некоме ће да улети жедан чопор вукова у обор

0
(0)

Црна Гора је једина грађански оријентисана држава и зато је она успјела да побјегне од свега оног што је задесило Србију, Босну и Херцеговину и остале државе, каже Јелена Милић у интервјуу Побједи и наглашава да руски утицај долази различитим каналима и да једног дана „мечка може да заигра и пред Вучићевим вратима”, али и да је све у Србији условљено рјешењем косовског питања. Истиче да се нада да ће односи Србије и Црне Горе у будућности бити бољи.

“Србија може и хоће да учи од Црне Горе само да се ријеши питања Косова које је много компликовано. Црна Гора је једини примјер од које Србија треба да учи. Црна Гора је била бомбардована па су људи скупили храбрости да објективно говоре шта се десило: покојни Шиме Дедовић са сарадницима је обилазио сјевер Црне Горе и објашњавали су да је НАТО исто што и антифашистичке тековине, указивали на цивилне жртве и били заговорнци да се признају трагедије на Косову и да се скупи храбрости и иде у НАТО.
Садашње стање је тешко, Вучић мора да смирује Србе на Косову због будућег статуса Косова и себе позиционира као заштитника и Срба у Црној Гори и у БиХ, а њему Додик послије Путина највише ради о глави. Када би се Додик другачије понашао, било би свима лакше. Вучићу о глави раде: Њемци, Руси и Додик. Судим се са Немањом Ристићем који ми пријети да ће да ме убије, који је осуђен за покушај пуча у Црној Гори, али нико није стао на моју страну.

Ипак, надамо се да ће у будућности односи бити бољи, јер Црна Гора је једина грађански оријентисана држава и зато је успјела од свега да побјегне”, истиче Милић.

Како наглашава, објективна политичка околност је да је све у Србији условљено питањем о Косову.

Садашње стање је тешко, Вучић мора да смирује Србе на Косову због будућег статуса Косова и себе позиционира као заштитника и Срба у Црној Гори и у БиХ, а њему Додик послије Путина највише ради о глави. Када би се Додик другачије понашао, било би свима лакше

“Плашила сам се да ће везивање питања Косова за европске интеграциј е умањити подршку тим интеграцијама оне су замишљене за земље које немају територијалне неспоразуме. Сматрала сам да на западу постоји објективан однос према региону, али као да то почиње да се губи. Овдје је почело да се говори да ЕУ бира стабилност зарад демократије и скована је фраза стабилократија. Они који то критикују, мислећи да Србија може тек тако да призна Косово и иде даље, су они који не поштују демократске принципе. Већина у овој земљи изабрана на фер изборима осликава реално стање у друштву”, додаје Милић.

Она је упитала и да ли је било коме пало на памет да, када је ријеч о руском утицају који долази различитим каналима, може једног дана да заигра мечка и пред Вучићевим вратима уколико не држи политику отворених врата према руском утицају.

“Да ја имам над главом резолуцију 1244 вјероватно бих ћутала и морала да попуштам у неким стварима. Шта се дешава када Русија све бруталније почиње да артикулише своје интересе кроз систем безбједности и војне синдикате Србије који су главни саговорници у прогресивним медијима? У све то сада је умијешан и Млађан Ђорђевић, а био је умијешан и у ометање стицања независности Црне Горе преко Српске православне цркве. Постоје у Србији структуре унутар система које нијесу за компромисно рјешење за Косово, а без рјешења нема напретка ка ЕУ и евроатлантским структурама. Србију убија недосљедност”, закључује Милић.

(Побједа-РТЦГ)

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Ловци видели вукове у подсувоборским селима

Ловци видели вукове у подсувоборским селима

0 (0) У селима на јужним падинама Сувобора појавили су се вукови којих у том …

Радост у обору

Радост у обору

0 (0) Јој, пусте среће прасеће кад домаћин за Божић уместо тебе извуче за уши …

2 Коментара

  1. Bogami, oj Jelo, Jelo, Jelena… Tebe će taj Nemanja srediti, pa imanja, nemanja. Znam ja takve. Ovamo oni kao nemanja, nemanja, a onda odnekud izvuku pištoljčinu ovoliku… I kasno shvatiš da oni itekako imanja.

  2. voli kerusa sa vecom pascadijom u coporu lajati, na jebilistu bulju poturati ne bi li joj ko pampur udario i zaglavio i ka kosti na djubriste odveo, nego da vezana bude, redovno ranjena i po potrebi gazde pod kera pustena i lajala na onoga ko gazdi kucu ugrozava.

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend