„ОБРАЧУН“ НА ГОЛИЈИ Чопор гладних вукова напао јунад, у помоћ скочили БИКОВИ

0
(0)

Права драма одиграла се претходне ноћи у домаћинству Радослава и Стојанке Пантовић из голијског села Коритник када су вукови упали у тор са говедима и почели да кољу јунице и јунад. Од сигурне смрти спасили су их бикови који су су храбро јуришали на вукове бранећи женке и младу јунад.

– То је било око три сата. Само смо зачули рику животиња , дограбили лампе, јер овде нема струје, и истрчали ван. Призор је био страшан. Вукови су упали у тор са једанаесторо говеда и оборили две јунице, почели су да им кидају месо. Два бика су се устремила на вукове , да није било њих све би их поклали. У страху смо, хоће да нам покољу сву стоку. Плашимо се и за нашу безбедност, буквално од куће не смемо сами да мрднемо – прича Стојанка Пантовић.

Брига је велика на ледјима становника овог засеока јер како кажу питање је када ће вукови са животиња да предју на људе.

– Ово није јединствен случај. Бар десет напада вукова је било у последње време на овом потезу. Питам се да ли ће надлежни нешто да предузму. Стварно овај народ овде је потпуно незаштићен. Немају пут, услове нормалне за живот, још им вукови раде о глави – каже за Блиц ветеринар Микан Васиљевић.

Држава је заштитила животињу, хајде да видимо хоћемо ли сада да заштитмо и човека или да пустимо да вукови све покољу. Мора се већ једном ставити тачка на овај хаос – каже ветеринар и додаје да нема седмице а да вукови не нападну неко стадо у овом крају.

Б. Бојовић, Блиц

Фото: РАС Србија

 

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Лице и наличје трагичне смрти Оливера Ивановића – Плес са вуковима

0 (0) Убиство Оливера Ивановића је екстремни политички чин и један од најзначајнијих догађаја у …

УКЛЕТА ЗЕМЉА НА ГОЛИЈИ: Када падне киша она нестану, ко упадне у њих губи разум

0 (0) Кошанинова језера су редак природни феномен који се налази на планини Голији, код …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend