Нема града у Србији без станова на добошу

Нема града у Србији без станова на добошу

Када је пре неколико дана секретар Удружења грађевинарства у Привредној комори Србије Горан Родић изјавио како у Србији има око милион непокретности под хипотеком, та бројка се чинила помало претераном, упркос објашњењу да се ради о различитим кредитима, а не само стамбенима, што је требало да умирујуће делује на евентуално њихово активирање. Међутим, судећи по порталу Добош, власницима некретнина  се не пише најбоље, јер је оглашена јавна дражба за бројне станове, куће, локале…  Готово да нема места у Србији у коме нека од банака нешто не  продаје, како би наплатиле дугове. Упркос повољној цени, продаја не иде лако, па се лицитације често  понављају.

На споменутом порталу Финдоместик банка огласила је за 3. септембар јавну продају два једнособна стана у Новом Саду у Шафариковој 8 од 43 и 31 квадрат  по почетној цени од  57.726 евра. Ради о другој јавној продаји, а цена одговара 60 процената од процењене  вредности станова. Заинтересована правна и физичка лица морају да положе депозит од 10 одсто од почетне вредности, дакле, 5.772 евра.

У главном војвођанском граду  Пиреус банка је огласила продају  трособног стана у Улици Максима Горког од 73 квадрата за 81.000 евра и  70,32 квадрата у Пушкиновој  улици  за 74.000 евра. Про кредит банка огласила је продају једнособног стана од 20 квадрата , пет преуређених гаража у станове од по 14 квадрата, поткровља и стана у приземљу у Хаџи Рувимовој  улици, све за 62.160 евра, а Креди агриколи банка  продају стана од 40 квадрата на Новосадском сајму за 39.600 евра.

У Кули Сосијете женерал банка продаје укњижен трособан стан – дуплекс од 85 квадрата, у Руми је Креди агриколи банка огласила аукцију једнособног стана од 40 квадрата за 19.399 евра, Фолкс банка у Сомбору продаје стан од 70 квадрата  . У истом граду Креди агриколи банка огласила је продају двособног стана од 34 квадрата (?) за 25.528 евра. И  Фолкс банка у Сомбору продаје двособан стан.

На порталу Добош  банке су у  Суботици огласиле продају пет станова. Сосијете женерал банка продаје двособан стан од 57 квадрата за 27.000 евра, Ерсте банка за 5. октобар аукцијску продају стана од 31 квадратни метар за 19.000 евра (разгледање непокретности планирано за 12. септембар), а Финдоместик банка три стана: четверособног од 132 квадрата за 27.000 евра, трособног од 62 квадрата за 19.800 евра (друга јавна продаја 1. октобра), те једнособног стана од 41 квадрат за 9.600 евра.

У Бачкој Паланци Сосијете женерал банка погодбом продаје двособан стан од 51 квадрат, Фолкс банка три у Врбасу, трособан од 70 квадрата погодбом, једнособан од 29 квадрата и трособан од 68 квадратних метара.

Ерсте банка је за 3. септембар најавила јавну продају двособног стана од 60 квадрата у Вршцу за 26.640 евра, а рок за уплату депозита је данас 31. августа. Фолкс банка у Зрењанину продаје трособан стан од 67 квадрата. То је само део понуде са сајта Добош.

Р. Даутовић

 


Хипотеке слабо решење

Генерални секретар Удружења банака Србије Верољуб Дугалић каже да банке имају проблема да наплате одобрене зајмове, али да активирање хипотеке није решење ни за банкаре, нити за њихове клијенте. Како објашњава, вредности непокретности су знатно ниже него када су зајмови одобравани. Уз то има банака које су прихватале прецењене залоге. Тако на пример, некадашња Металс банка прихватала је прецењене хипотеке, а ти проблеми су се сада пренели сада на Развојну банку Војводине, која има проблема са наплатом око 60 одсто кредита.

 

Дневник

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Извршила кривично дело, ширила лажи! Адвокати разоткрили гувернерку Јорговнарку! (видео)

Извршила кривично дело, ширила лажи! Адвокати разоткрили гувернерку Јорговнарку! (видео)

Представници адвоката тврде да гувернерка Народне банке Србије Јоргованка Табаковић у јавност износи неистине у …

Уместо да брани интересе ПОКРАДЕНОГ народа Табаковић брани интересе страних банкара и лихвара!

Уместо да брани интересе ПОКРАДЕНОГ народа Табаковић брани интересе страних банкара и лихвара!

Гувернер Народне банке Србије Јоргованка Табаковић рекла је да НБС неће допустити да негативна појава …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *