Нема ко да упосли људе

0
(0)

БРОЈ запослених у Србији и даље пада из месеца у месец. Само током октобра, како показују подаци Републичког завода за статистику, без плате је остало још 457 грађана Србије. Прогнозе економиста упозоравају да ће се армија запослених осипати и током следеће године.

Слично се види и у пројекцијама Министарства финансија и привреде. Према Фискалној стратегији, следеће године број запослених ће бити мањи за око 3.500 мањи него ове.

Стручњаци окупљени у Фондацији за развој економске науке ФРЕН објашњавају да ће следеће године запосленост падати, јер ће већина делатности у земљи бити у паду.

– Привредни раст ће бити концентрисан на аутомобилској индустрији, пољопривреди и производњи нафтних деривата и биће постигнут без неког додатног запошљавања – објашњава Милојко Арсић, професор Економског факултета и главни уредник „Кварталног монитора“.

СТАНДАРД НИЗБРДО

„КВАРТАЛНИ монитор“ прогнозира пад стандарда грађана током 2013. године и то за два до три одсто. То ће бити последица прилагођавања домаће потрошње домаћој производњи.

 

Новости

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Половина радне снаге у свету суочена с губитком посла

5 (1) Готово половина радника у свету изложена је непосредном ризику да остане без посла …

Истраживање: Током пандемије у Србији без посла остало око 200.000 људи

5 (2) У Србији је током пандемије коронавируса и ванредног стања посао изгубило око 200.000 …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend