Нема кризе за Дачића: Хеликоптером и на кафу

Нема кризе за Дачића: Хеликоптером и на кафу

Почетком недеље премијер Ивица Дачић је са потпредседником Владе Јованом Кркобабићем посетио полицијску станицу у Косјерићу. Два функционера су до овог градића удаљеног око 130 километра од Београда долетела хеликоптером. Да ли је обилазак локалне полицијске станице вредан трошка од неколико хиљада евра, кад се аутомобилима под ротацијом стиже за нешто више од сат времена?

Све и да су Дачића и Кркобабића превозили без посебне накнаде, тај хеликоптер је потрошио неко гориво и несумњиво је послата лоша порука грађанима јер је пре само неки дан Влада разговарала са ММФ-ом о замрзавању плата и пензија, односно стезању каиша у јавном сектору.

[quote]

Скупа авантура

У тачки 9. Хеликоптерске делатности рада, на званичном сајту МУП-а Србије пише да сат летења кошта најмање 54.000 динара за летелицу типа бел 206Б, док је најскупљи теретни хеликоптер МИ-17 за који по сату треба издвојити 168.000 динара. Они који изнајме хеликоптер (правна лица искључиво) морају да сносе и посебне трошкове посаде, односно њихове дневнице, а за пренос терета или операције лебдења се цена увећава за 50 одсто, наводи се на полицијскомм сајту.                            Љ. И.

[/quote]

 

Да ли због згуснутог распореда, али српски политичари често користе хеликоптере због баналних ствари. Прошле године, током фестивала у Гучи, пажњу је изазвало слетање полицијског хеликоптера у центар места. Док су гости фестивала трубе очекивали да из њега изађе председник државе или премијер, полицијски хеликоптер је на теревенку у Гучи довезао једног полицијског генерала.

Нису само политичари у Београду опуштени са народним парама. Прошле године је тадашњи премијер РС Александар Џомбић сликан како хеликоптером слеће испред једне кафане, удаљене само сат времена вожње од Бањалуке.

Владимир Радомировић са антикоруптивног сајта Пиштаљка каже за “Вести” да крчмењу пара грађана не прибегавају само политичари.

– Они својим понашањем дају пример осталима, па се и директори јавних и осталих државних предузећа понашају слично. Имамо директорку једног државног предузећа која је себи дала службени аутомобил на 24-часовну употребу – каже Радомировић.

Немања Ненадић из Транспарентности Србија, каже да није истраживао да ли је и колико државна управа смањила трошкове у време кризе, али да би било интересантно то сазнати.
– Мислим да би било добро да Влада изађе у јавност са тим подацима, поготово јер је то обећала на почетку мандата – каже Ненадић. 

 

Вести

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Дачић остаје министар, Вулин шеф БИА, Стефановић иде у војску а керамичар долази да води МУП

Дачић остаје министар, Вулин шеф БИА, Стефановић иде у војску а керамичар долази да води МУП

Ивица Дачић, лидер Социјалистичке партије, остаје шеф дипломатије и у будућој влади која би требало …

Шиптарски политичари напали америчке војнике стациониране на Косову и Метохији

Шиптарски политичари напали америчке војнике стациониране на Косову и Метохији

Шкељзен Гаши, некадашњи саветник Kуртија, поручио је америчком војнику да је једини разлог због којег …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *