Јурић: У ланцу педофилије политичари и бизнисмени

Јурић: У ланцу педофилије политичари и бизнисмени

4.6
(11)

Oно о чему се говорило шапатом, гласно је изговорио Игор Јурић, оснивач Фондације „Тијана Јурић” – поједини моћници сексуално злостављају децу од којих су нека тек прешла десету годину. Своје тврдње, како каже у разговору за „Политику”, може да поткрепи фотографијама и другим доказима. Документацију коју поседује предаће надлежним органима када је још допуни, односно када буде сигуран да је оно што је предочио тужилаштву довољно за покретање поступка.

Наводи и да тренутно има доказе против петорице моћника, међу којима су политичари, бизнисмени и модни креатор, а фотографије и информације о сексуалном искоришћавању деце проследили су му људи блиски фондацији.

– Неки од њих често праве забаве с децом од 12 до 15 година. На једној од фотографија коју имамо види се групни секс с малишанима, док је на другој старији човек са дететом. Сву документацију ћемо ускоро предати тужилаштву. Хоћу да разјасним, кад кажем моћни људи мислим на поједине политичаре, бизнисмене и модне креаторе. На фотографијама с децом које поседујемо налази се двоје познатих људи, а за још тројицу имамо друге чврсте доказе. Они су, према нашим сазнањима, злостављали децу у Суботици, Новом Саду и Београду. Што се тиче случаја из војвођанске престонице, имамо доказе да је један модни креатор фотографисао нагу децу. Реч је углавном о сиромашној деци и малишанима из социјалних установа попут домова за незбринуту децу. Већ дуже време имамо и основане сумње да мушкарац из Суботице подводи малишане, а политичар из централне Србије сексуално их злоставља. Све то, чим скупимо довољно јаких доказа, предајемо тужилаштву – каже Јурић.

Наш саговорник настоји да поред фотографија обезбеди и друге доказе јер особе које су на записима могу да их дискредитују, тврдећи да је реч о монтажи или да су прибављене на незаконит начин.

– Није ми циљ да дискредитујем те људе објављујући њихова имена у медијима. Циљ ми је да одговарају за оно што су урадили и да за то буду адекватно кажњени – наводи оснивач Фондације „Тијана Јурић”.

Он напомиње да су поједини моћници покушали да спрече да се повећају казне за педофилију и убиство деце, али да, на срећу, у томе нису успели.

– Неки од њих лобирали су да се не усвоје измене Кривичног законика како се не би повећале казне за педофилију. Зато се цео тај процес толико и одуговлачио. Када сам одлучио да све ово изнесем у јавност, знао сам какав ризик то носи. Верујем да су се одређени људи пронашли у мојој причи. Мислим да ћемо загребати негде где до сада нико није и мислим да улазимо у осиње гнездо. Зато желим да охрабрим све људе који поседују доказе о педофилији да се јаве нашој фондацији, а ми ћемо их заштитити – напомиње Јурић.

Како би обезбедио доказе да се они који су злоупотребљавали децу нађу тамо где им је место, фотографије и друге доказе које поседује проследио је и двојици својих пријатеља, у случају да се њему нешто догоди. Нико му, како каже, није претио. Са овом информацијом је у јавност изашао на савет пријатеља и тима са којим сарађује. Да се зна да његовим „нестанком” ова прича не би престала да живи.

– Одавно прикупљам материјал и само ја знам колико се лоше осећам што не могу више од овога. Излазак у јавност сам видео као начин да охрабрим људе да се јаве и да својим исказима отерамо злостављаче где им је место. Зато молим, ако неко од жртава ко је поднео огроман бол чита овај текст, да скупи храбрости и пријави оно кроз шта је прошао због друге деце, нека буде сведок – апелује Јурић.

Аутор: Мирослава Дерикоњић, Политика.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Копривица: „Осјећајност“ без разума или О неототалитарним пријетњама из законског канонизовања „родне Истине“ у Србији

Копривица: „Осјећајност“ без разума или О неототалитарним пријетњама из законског канонизовања „родне Истине“ у Србији

5 (2) „Осјетљивост“, у склопу синтагми „друштвено осетљиве групе“; „родно осетљиви језик“, кључна je ријеч …

Корона само кредитима није наудила, народ се све више задужује код банака

Корона само кредитима није наудила, народ се све више задужује код банака

5 (3) Становништво и привреда све више се задужују код банака, односно узимају кредите тако …

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend