Немачки Велт: Корона није била узрок смрти у 80% случајева приписаних њој од почетка јула
фото: ДПА, ПА

Немачки Велт: Корона није била узрок смрти у 80% случајева приписаних њој од почетка јула

У највећем броју смртних случајева које је Институт Роберт Кох од почетка јула званично приписао корони остаје отворено питање узрока смрти, сматра доктор Бертрам Хојслер

Немачки Велт под насловом „Корона највјероватније није била узрок смрти у 80 посто случајева њој званично приписаних“ пише:

„На основу прорачуна лекара Бертрама Хојслера може се рећи следеће: у највећем броју смртних случајева које је Институт Роберт Кох званично приписао корони од почетка јула, остаје отворено питање узрока смрти јер се статистиком узрока смрти све више манипулише.

Упркос све већем броју заражених по званичној статистици, Хојслер не предвиђа ,повећану смртност“ јер се испоставило да су узроци смрти у 80 одсто случајева били други, иако се званично воде под корону.

И Аустралија је због тога донела одлуку да се као узрок смрти пацијената не пише „од Ковид-19“, већ „са Ковид-19“, ако су у питању преминули од онколошких болести, срчаних застоја, можданог удара, откзивања органа и других тешких стања и разлога, а којима је установљено и да су позитивини на корону на ПЦР тесту.

Агенција Ројтерс је известила:

„На основу најновијег извештаја Института Роберт Кох, досад је у Немачкој више од 18.000 људи оболело од короне иако су примили обе дозе вакцине. Од фебруара је забележено 18.333 случаја такозваног пробоја вакцине – симптома заразе короном две недеље по примању друге вакцине. Институт и поред тога и даље оцењује да је делотворност вакцине висока – око 87 одсто.“

Према писању Билда, позивајући се на тајни документ власти, Институт Роберт Кох који одређује мере, планира поновно да уведе карантин.

Истрага због „извлачења пара“ из буџета

Немачка новинска агенција ДПА пише о новом скандалу: немачко Министарство здравља, под руководством Јенса Шпана, према извештају буџетског одељења у који је ДПА имала увид, апотекама је плаћало превисоке накнаде за маске. Приликом исплате накнада „јасно је да је апотекама исплаћена превисока надокнада“, наводи се у извештају буџетског ревизора. Претходно су о том писали и новине ВелтЗидојче цајтунг, као и радио станице НДР и ВДР. Од тога су приватне апотеке екстра профитирале на рачун народа, па сасвим сигурно и дали велики део „колача“ државним чиновницима који су им „грешком“ проследили из буџета значајно више новца него што је потребно.

Предмет провере су и плаћања министарства здравља Немачке клиникама у Немачкој. Према извештају ревизора, болницама је масовно исплаћивана „претерано велика надокнада из средстава пореских обвезника“. Клинике су примале новац као накнаду да би одложиле пријем пацијената или отказивале раније заказане терапија и операције, ради стварања већих капацитета за пацијенте од ковида. Практично им је држава надокнадила велику материјалну штету коју би имали јер су одбијали пацијенте.

Стање, ствари, Србин.инфо

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Француска на наредним изборима може добити свог Трампа

Француска на наредним изборима може добити свог Трампа

* Родио се у јеврејској породици у Алжиру, а узлетео је нарочито после ТВ-дуела са …

Шкода прекинула производњу аутомобила

Шкода прекинула производњу аутомобила

Шкода је прекинула производњу у све три фабрике у Чешкој због недостатка микрочипова и осталих …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *