Србија

Неподношљива лакоћа отимања

Отимање пара из буџета омиљена је дисциплина сваке примитивне диктатуре. Реч је о последњој фази у пропасти сваког лоповског царства: кад држава поткрада себе саму! У таквој се фази нашла и Демократска странка у предизборној кампањи, коју некако треба платити. И то хитно. Научноистраживачким радом, ова странка је дошла до закључка да јој треба банка чији ће назив обећавати! Тако је настала Развојна банка! Добро звучи, финансираће им изборе и делује оптимистички: говори о неком развоју… Неодрживом развоју!

Фонд за капитална улагања Војводине припојен је ових дана, одлуком председника Извршног већа Војводине Бојана Пајтића, Развојној банци Војводине!
Прво је господин Пајтић са својом камарилом, идеологом пљачке Драгославом Петровићем, ојадио Металс банку из Новог Сада. Да би прикрио трагове пословања банке, која је уз огромне провизије обртала новац Дарка Шарића, председник Извршног већа Војводине преименовао је ову банку у Развојну банку Војводине! Развојна банка се пуни парама из буџета Војводине, дакле од новца пореских обвезника.

Када су поменута господа, преко Фонда за капитална улагања АП Војводине а уз учешће доскорашњег директора овог фонда Момчила Миловића, и председника Покрајинског одбора Демократске странке Душана Елезовића, отуђила стотине милиона евра, почело се са прављењем плана за ”евакуацију”. Наравно, овај фонд се, такође, пуни новцем из покрајинског буџета.
На овом месту треба подсетити да је Бојан Пајтић пре неколико година из буџета АП Војводине пребацио око пола милиона евра за обнову Текелијанума у Пешти, јер у овој епархији Српске православне цркве службује и његов отац, свештеник, Лазар Пајтић.

У Будимпешти је господин Пајтић купио неколико велелепних кућа, на најатрактивнијој локацији.
Животињска похлепа Бојана Пајтића, Драгослава Петровића и њихових пажљиво одабраних помагача, просто је незајажљива…
Када су опељешили Фонд за капитална улагања АП Војводине како би сакрили трагове својих пљачки, директора Фонда Момчила Миловића двојац Пајтић-Петровић под хитно шаље за конзула Србије у Трсту! Овај припрости човек, некада правник у Клиничком центру Војводине, говори споразумевајућа два језика – српски и црногорски! А и држављанин је Црне Горе.

Откуд господин Миловић баш у Трсту?

Наиме, у плану за евакуацију, након извршених пљачки које су тешке неколико стотина милиона евра, двојац Пајтић-Петровић оснива заједно са појединим новосадским тајкунима пореклом из Хрватске (који су и држављани ове земље) Тесла банку у Загребу. Наравно, парама грађана Војводине и славног “државног непријатеља број један” Дарка Шарића!

Дакле, и то треба нагласити због оних бесмислених повика “све оде за Београд”: Војвођане није опљачкала власт из Београда, већ им је дословно скинула гаће демократска клика на власти усред Новог Сада!

Када је Ђорђе Вишекруна, некадашњи координатор Фонда за капитална улагања АП Војводине, одлучио да напусти туторство Бојана Пајтића, и сва документа преда Српској напредној странци, а у руке Александра Вучића, и све то са хиљаду СМС порука које је добио од овог осведоченог психопате, двојац одлучује да подигне мере приправности. Тако је Момчило Миловић дислоциран, да не буде незгодан сведока, а добио је и изванредно важну улогу: да чува и надгледа њихову имовину!
Осим Тесла банке у Загребу, Бојан Пајтић има и некретнине у Истри. Тамо има и станове, локале, јахту…

Ипак, Трст је на граници са Словенијом, тако да је опљачканим парама од грађана Војводине Пајтић постао и власник новосаграђеног приватног здравственог центра у Љубљани, који се не води на његово име, али је, анексом уговора, он стварни власник! Председник Извршног већа Војводине у Љубљани има пословни простор на неколико локација, површине око хиљаду квадратних метара и вилу у резиденцијалном делу града!

Пљачкање мафије окупљене око Бојана Пајтића улази у завршни фазу. Новац је извлачио градњом никада завршеног Здравственог центра у Зрењанину, пљачкањем рачуна Института за кардиоваскуларне болести Војводина у Сремској Каменици, изградњом и опремањем Клиничког центра Војводине…

У Војводини се о крађама Бојана Пајтића, Драгослава Петровића, Момчила Миловића, Душана Елезовића и њихових помагача јавно, у медијима, не сме ни да зуцне. И правосуђе је под шапом Бојана Пајтића. Његова “маскота” је Загорка Доловац, Јавни тужилац Србије, жена која је на челу Државног већа тужилаца, за коју се са пуним правом може рећи да је једна благо ретардирана особа…

И док грађани Војводине гладују, док села остају пуста јер је стопа смртности у Војводини застрашујућа, куће напуштене, а њиве непооране, док се род пшенице, кукуруза и соје откупљује по најнижим могућим ценама, а продаје по светским, док наплата откупа траје унедоглед, у време када две трећине грађана покрајине живе са по 300 евра месечно, на граници преживљавања, мафија на чијем је челу председник Извршног већа Војводине Бојан Пајтић, немилице је опељешила фондове, банке, распродала предузећа, државну имовину, а на најбестијалнији начин је помела покрајински буџет.

Ако изгубе изборе који се очекују, Пајтић и његова клика утећи ће у Словенији или Будимпешту, можда им Момчило Миловић увелико припрема куће за одмор и уживање, и уговара заштуту коју ће им пружити њихове колеге из Палерма, или Калабрије… А можда већ имају и по неколико пасоша других држава.

Само ти узимај, Бојане

Посланици Скупштине Војводине донели су 27. фебруара ове године одлуку да Извршно веће АП Војводине покрене поступак емитовања дугорочних обвезница у вредности од четири милијарде динара, ради јачања финансијског потенцијала Развојне банке Војводине! Председник Извршног већа Војводине Бојан Пајтић рекао је новинарима уочи седнице да је од председника Владе Србије Мирка Цветковића добио обећање да ће и Влада Србије помоћи рад Развојне банке Војводине са неколико милијарди динара, али ће она остати у већинском власништву Покрајине. Како је предвиђено. Рок отплате обвезница је до десет година, са периодом мировања од две године, а датум емитовања одредиће Извршно веће Војводине, у зависности од јавног интереса Покрајине.

Има ли краја оваквом лудилу покрајинске властеле, коју очигледно неразумно помажу и политичари-мафијаши из Београда?

Скупље пиле од кокошке

У времену најжешће економске кризе, докапитализацијом Металс банке АП Војводина је до сада уложила у Металс банку преко 90 милиона евра!
Вредност Металс банке на Београдској берзи односно тржишна капитализација (укупан број акција банке помножен са ценом) тренутно износи око милијарду динара или 9,7 милиона евра. Да ли је оправдано уложити у банку 90 милиона евра уколико она на берзи тренутно вреди 9 милиона евра?

Да ли је оправдано да се од уста прималаца социјалне помоћи, додатка за незапослене и пензионере издваја новац да би се рефундирао капитал утрошен за финансирање контроверзних бизнисмена? Зна ли народ, уопште, коме плаћа рекет?

 

Магазин Таблоид

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!